ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Σαν Σήμερα...7 Μαΐου

1961 Ο Ουαλός μουσικός, τραγουδοποιός και κιθαρίστας του heavy metal συγκροτήματος Motörhead από το 1984, Phil Campbell (Philip Anthony Campbell) γεννήθηκε στο Pontypridd της Ουαλίας. Το 1979 σχημάτισε το γκρουπ Persian Risk και πέντε χρόνια αργότερα, μετά την αποχώρηση του Brian Robertson από τους Motörhead, ενσωματώθηκε στο σχήμα.

1966 Οι The Mamas & the Papas βρίσκονται στην κορυφή του Billboard με το τραγούδι "Monday, Monday". Ήταν μέρος του πρώτου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος "If You Can Believe Your Eyes and Ears" και το μόνο No 1 που είχαν ποτέ στα Αμερικάνικα singles chart. Το Μάρτιο του 1967 στην 9η τελετή απονομής των Grammy Awards, για το τραγούδι αυτό θα κερδίζουν το βραβείο "Best Contemporary (R&R) Group Performance, Vocal Or Instrumental".

1968 Η Aretha Franklin ηχογραφεί ζωντανά στο Παρίσι το άλμπουμ της "Aretha In Paris". Περιείχε δεύτερες εκτελέσεις τραγουδιών όπως τα "(I Can't Get No) Satisfaction" (Mick Jagger, Keith Richards) αλλά και τις μεγάλες της επιτυχίες όπως "Respect" (Otis Redding) και "Chain Of Fools" (Don Covay).


1971 Οι The Rolling Stones κυκλοφορούν στην Αμερική, έντεκα ημέρες νωρίτερα από την Μεγάλη Βρετανία, το τραγούδι "Brown Sugar". Ήταν το τραγούδι που άνοιξε το άλμπουμ τους "Sticky Fingers", το οποίο είχε κυκλοφορήσει στις 23 Απριλίου.

1977 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι των The Eagles, "Hotel California". Είχε κυκλοφορήσει σαν single το Φεβρουάριο και ήταν μέρος του ομότιτλου πέμπτου στούντιο άλμπουμ τους, το οποίο είχε κυκλοφορήσει δύο μήνες περίπου νωρίτερα. Το Φεβρουάριο του 1978 στην 20η τελετή απονομής των Grammy Awards θα τους χαρίσει το βραβείο "Record of the Year".

1 σχόλιο:

  1. Hi there! I simply wish to give a huge thumbs up for the good
    information you’ve got here on this post.
    I will be coming again to your blog for more soon.

    Also visit my weblog search engine optimization grafton

    ΑπάντησηΔιαγραφή