ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Σαν Σήμερα...4 Μαΐου

1951 Γεννήθηκε στο Terre Haute της Indiana ο Αμερικανός κιθαρίστας του hard rock συγκροτήματος Mötley Crüe, Mick Mars (Robert Alan Deal). Είναι μέλος του γκρουπ από το 1981 και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη τους, συμμετέχοντας στην δημιουργική ομάδα αλλά και με τα χαρακτηριστικά του riff.



1972 Ο Αμερικανός μουσικός, τραγουδοποιός και μπασίστας του Punk Rock συγκροτήματος Green Day, Mike Dirnt (Michael Ryan Pritchard) γεννήθηκε στο Berkeley της California. Υπήρξε παιδικός φίλος του τραγουδιστή του συγκροτήματος, Billie Joe Armstrong και συνεργάζονται μουσικά από το 1987, με την δημιουργία του συγκροτήματος Sweet Children, αργότερα Green Day. Έχει κερδίσει μαζί τους τέσσερα βραβεία Grammy και έχει πουλήσει πάνω από 23 εκατομμύρια άλμπουμ μόνο στις Η.Π.Α.

1987 Ο Αμερικανός τραγουδιστής Paul Butterfield (1942-1987) απεβίωσε σε ηλικία 44 ετών στο σπίτι του στο Los Angeles της California από καρδιακή ανεπάρκεια λόγω υπερβολική χρήση ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ. Κέρδισε διεθνή αναγνώριση ως πρωτοπόρος λευκός blues τραγουδιστής. Επίσης είχε εμφανιστεί στο Woodstock Festival. Συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες όπως B.B. King, Muddy Waters, Jimi Hendrix κ.α. συμμετέχοντας ως μουσικός σε ηχογραφήσεις τους.



1964 Δημιουργείται το Βρετανικό Rock συγκρότημα The Moody Blues. Στην μεγάλη πορεία που θα ακολουθήσουν θα πουλήσουν πάνω από 52 εκατομμύρια αντίτυπα. Από τα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν, τα 14 έγιναν πλατινένια και χρυσά. Μια από τις μεγάλες τους επιτυχίες το τραγούδι "Nights in White Satin".

1984 Οι Scorpions κυκλοφορούν το ένατο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Love at First Sting". Το άλμπουμ αυτό θα γίνει το πιο εμπορικό του συγκροτήματος στις Η.Π.Α., θα φτάσει μέχρι την έκτη θέση του Billboard 200 και θα γίνει τρεις φορές πλατινένιο. Τα εννέα τραγούδια του άλμπουμ γράφτηκαν από τον τραγουδιστή του συγκροτήματος, Klaus Meine, εκ των οποίων τα δύο σε συνεργασία με τον ντράμερ Herman Rarebell. Την μουσική έγραψε ο Rudolf Schenker, κιθαρίστας της μπάντας. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "Rock You Like a Hurricane", "Still Loving You" κ.α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου