ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

1930 Ο Αμερικανός μουσικός της φυσαρμόνικας Little Walter (Marion Walter Jacobs 1930-1968) γεννήθηκε στο Marksville της Louisiana. Θεωρείται από τους πιο σημαντικούς μετά πολεμικούς μουσικούς της Blues. Το 2008 το όνομα του γράφτηκε στο The Rock and Roll Hall of Fame. Λόγω της μεγάλης δεξιοτεχνίας του, αρκετοί τον συγκρίνουν με μεγάλες μουσικές προσωπικότητες όπως τους Charlie Parker και Jimi Hendrix. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Muddy Waters, Koko Taylor, Bo Diddley κ.α. Το 1948 ενσωματώθηκε στην μπάντα του Muddy Waters και συμμετείχε στις κλασικές ηχογραφήσεις του. Το 1952 δημιούργησε την δικιά του μπάντα και η πρώτη ηχογράφηση, το τραγούδι "Juke", έγινε η πρώτη του μεγάλη επιτυχία, φτάνοντας την κορυφή του Billboard R&B Charts. Άλλες επιτυχίες του τραγούδια "Roller Coaster" και "Sad Hours".

1969 Ο Jimi Hendrix συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο του Toronto στον Καναδά, για κατοχή ναρκωτικών. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους δέκα χιλιάδων δολαρίων.

1975 Οι The Rolling Stones ανακοινώνουν στους δημοσιογράφους την επερχόμενη περιοδεία τους στην Αμερική, παίζοντας το τραγούδι "Brown Sugar" πάνω σε ένα λεωφορείο, το οποίο διέσχιζε την Πέμπτη Λεωφόρο του Manhattan.

1980 Η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής απαγορεύει την ραδιοφωνική μετάδοση του τραγουδιού των Pink Floyd, "Another Brick In The Wall", όταν διαπιστώνει πως έχει γίνει το τραγούδι-ύμνος των νεαρών έγχρωμων μαθητών που διαμαρτύρονται για την ελλειπή παιδεία.

2005 Οι Coldplay γίνονται το πρώτο Βρετανικό συγκρότημα που κάνει ντεμπούτο στα δέκα πρώτα singles του Billboard μετά τους The Beatles με το τραγούδι "Hey Jude" το 1968. Οι Coldplay βρίσκονται στην όγδοη θέση του Billboard Hot 100 με το τραγούδι "Speed Of Sound" από το τρίτο τους στούντιο άλμπουμ "X&Y".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου