ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ

Αναχάπαρα
-Live-

Οι Αναχάπαρα είναι ένα ελληνόφωνο alternative rock σχήμα που δημιουργήθηκε από τους Πάρη και Γιάννη Πιχαρίδη στη Θεσσαλονίκη. Η ιδέα για τη δημιουργία των Αναχάπαρα, συμπίπτει με τα πρώτα τους χρόνια ως φοιτητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη και παίρνει τελικά μορφή τον Σεπτέμβριο του 2004, όταν δημιουργούν ένα νεανικό σχήμα και παίζουν σε συναυλίες και μουσικές σκηνές, πότε μόνοι τους, πότε με καλεσμένους επώνυμους καλλιτέχνες της εγχώριας σκηνής.

Το 2006 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Κράτα Κάτι από το Σκοτάδι» (3Pi®, Protasis). Το album έλαβε καλές κριτικές το το τραγούδι «Του Εχθρού μου το Φιλί» ξεχώρισε αμέσως από ένα σύνολο εννέα τραγουδιών. Το 2008 κυκλοφορούν το CD Single «SINIORITA Single» (3Pi®).

Το 2010 κυκλοφόρησε η δεύτερη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Ξημερώνει» (PanVox, Lyra) και περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια σε δική τους μουσική, στίχους και ενορχήστρωση καθώς και μία υπέροχη ηλεκτρική διασκευή τους στο τραγούδι του Κώστα Τουρνά «Όπου φυσάει ο άνεμος».

Ο ήχος τους, που κινείται στο χώρο της εναλλακτικής ροκ και της ηλεκτρικής μπαλάντας, είναι έντονος, ρυθμικός και οι στίχοι τους σύγχρονοι και άμεσοι, χαρίζοντας μας τραγούδια γεμάτα ένταση και συναισθήματα.

Line Up:
Πάρης Πιχαρίδης : Guitars, Vox
Γιάννης Πιχαρίδης : Guitars, Vox
Στέφανος Κοπανάκης : Bass
Νίκος Μοίρας : Drums

Αναχάπαρα Live
@ Vinilion

Έκτωρος 92 & Μενελάου, Ίλιον / Αθήνα
Τηλ.: 2102692640 // Website: www.vinilion.gr

Σάββατο 30 Απριλίου 2011 [30/04/2011]

Με τραγούδια από την δισκογραφία τους αλλά και αγαπημένα τραγούδια παιγμένα μέσα από την δική τους ματιά.

Είσοδος: Ελεύθερη (+ δώρο CD)
Doors Open: 21:00
..........
ROCK 'N' ROLL CHILDREN

Με σκοπο να αποδοθει ο ελαχιστος φορος τιμης στο μεγαλυτερο heavy metal τραγουδιστη Ronnie James Dio, δημιουργηθηκαν οι ROCK 'N' ROLL CHILDREΝ απο μουσικους - οπαδους του.

Γιαννης Παπανικολαου - Φωνη (ex-INNERWISH, ex-BATTLEROAR)
Γιαννης Τσιμας - Μπασο (DEXTER WARD)
Γιωργος Γεωργιου - Πληκτρα (INNERWISH, FORTRESS UNDER SIEGE)
Νικος Αναστασιαδης -Τυμπανα (DREAM WEAVER)
Mανωλης Τσιγκος - Κιθαρα (INNERWISH)

H μπαντα θα εμφανιστει σε ενα μεγαλο live event στις 15/5/2011 στο club Κυτταρο, στα πλαισια της συμπληρωσης ενος ετους απο το θανατο του μεγαλου Ronnie, παιζοντας κλασικα τραγουδια απο ολες τις περιοδους της λαμπρης καριερας του.

Μαζι τους θα μοιραστουν το stage 16 απο τους πιο γνωστους και αξιολογους ενεργους τραγουδιστες της ελληνικης σκηνης οι οποιοι ειναι οι ακολουθοι:

Μπαμπης Αλεξανδροπουλος (INNERWISH)
Μιχαλης Σμερος (FORTRESS UNDER SIEGE)
Δημητρης Μαρκου (DREAM WEAVER)
Στρατης Steele (ELIZADEATH, ex-AIRGED LAMH)
Γιωργος Εικοσιπεντακης (FRAGILE VASTNESS)
Γιαννης Κορωναιος(RAGENHEART)
Τασος Κροκοδειλος (X-PIRAL, SECRET ILLUSION, HYBRID)
Βασιλης Κοντος (CLAIRVOYANT)
Αλεξανδρος Κωσταρακος (MARAUDER)
Διονυσης Κοντης (SILENT RAGE)
Δημητρης Κουτσουβελης (HEATHENDOME)
Γιωργος Δριμυλης (HEART ATTACK, ex-RAGING STORM)
Μηνας Τσιγκος (DANGER ANGEL)
Γιωργος Φασκιωτης (ex-MYSTERY)
Κωστας Κουναδινης (ΑΝΩΡΙΜΟΙ)
Γιωργος Σταυροπουλος (STRIKELIGHT)

Ακολουθωντας το παραδειγμα της κοινωνικης προσφορας και της φιλανθρωπικης δραστηριοτητας του κορυφαιου ολων, ολα τα εσοδα της βραδιας θα διατεθουν ως δωρεα στο νεοανεγερθεν παιδιατρικο ογκολογικο νοσοκομειο
"Μαριαννα Βαρδινογιαννη - Ελπιδα".

Θα ειμαστε ολοι εκει, Ηorns Up!
............

Αυτό δεν είναι Δελτίο Τύπου! Δεν είναι διαφήμιση! Είναι ενημέρωση, για να μη χασετε ένα live που μπορεί να φτιάξει τη βραδιά σας την Πέμπτη 28 Απριλίου! Τo Lazy Club, ένα από τα πιο αγαπημένα live στέκια της Αθήνας, υποδέχεται για μια ακόμα φορά τους Skysent Lu.

Οι Skysent Lu είναι έτοιμοι να μας ταξιδέψουν σε hard rock και heavy metal μονοπάτια, χωρίς όμως να περιορίζονται από μουσικά όρια. Η φαντασία και το ανοιχτό μυαλό τους, τους βοηθά να είναι αυθεντικοί όταν συνθέτουν και πρωτότυποι όταν διασκευάζουν δημοφιλείς μελωδίες. Γι’αυτό μπορούν να υποσχεθούν μια βραδιά που καλύπτει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ακροατές.
Τη βραδιά ανοίγουν οι D2O!
SKYSENT LU LIVE @ LAZY
Opening act: D2O
Πέμπτη 28 Απριλίου 2011
Ντορς οπεν ατ 22:30!
Lazy Club
Λεωφ. Πεντέλης 1, Βριλήσσια
Αττική Οδός - Έξοδος 12
(απέναντι από το γήπεδο Χαλανδρίου)
Είσοδος 10€
(στην τιμή περιλαμβάνεται κατανάλωση 5€)
Οι Skysent Lu είναι οι:
Αλέξανδρος Βαρσάνης – Drums
Νώντας Εμμανουήλ – Φωνητικά
Κώστας Καραπέτσας – Κιθάρα
Στέφανος Μαλλιαρός – Μπάσο
Χρήστος Σπυρόπουλος – Κιθάρα
Βρείτε τους Skysent Lu
ή επικοινωνήστε με email στο skysent.lu@gmail.com
...........

OCEAN MIND news (Gr/Eng)

Με χαρά ανακοινώνουμε οτι ο Lee Popa θα είναι ο παραγωγός του δεύτερου δίσκου των Ocean Mind!
Το εκτενές βιογραφικό του μουσικού παραγωγού/ηχολήπτη/remixer περιλαμβάνει τους TOOL, LIVING COLOUR,
KORN, PRONG, WHITE ZOMBIE, DANZIG, KMFDM, QUEEN, BAD BRAINS και BUSH μεταξύ άλλων.Σαν λάιβ ηχολήπτης
έχει εργαστεί με τους MINISTRY, RED HOT CHILI PEPPERS,KILING JOKE κ.α.
Αυτόν τον καιρό οι Ocean Mind βρίσκονται στο στάδιο της προ-παραγωγής του 2ου δίσκου τους και σύντομα
θα μεταβούν στο Λος Αντζελες για την ηχογράφησή του.

We proudly present Lee Popa as a producer of Ocean Mind's second album!Popa's extensive resume as a remixer/producer/sound engineer includes work with TOOL, LIVING COLOUR, KORN, PRONG, WHITE ZOMBIE, DANZIG, KMFDM, QUEEN, BAD BRAINS and BUSH, among countless others.As a live engineer has worked with MINISTRY, RED HOT CHILI PEPPERS,KILING JOKE.These days Ocean Mind are in the pre-production phase for their second album and soon will be at Los Angeles to record it.

...........

Οι Colour Temple
μαζί με τους More Than Anything
LIVE στο After Dark
Οι Colour Temple γιορτάζουν τον 1ο χρόνο από την επανεμφάνισή τους στην alternative rock μουσική σκηνή της Αθήνας μαζί με τους More Than Anything στο γνωστό στέκι του After Dark.
Οι Colour Temple είναι ένα αγγλόφωνο alternative rock συγκρότημα από την Αθήνα που δημιουργήθηκε τον Μάιο του 1997. Με πλήθος μουσικών επιρροών, οι συνθέσεις των Colour Temple ισορροπούν μεταξύ των κλασικών rock φορμών του 70 και την κιθαριστική rock του 90 έχοντας κάποιες πινελιές από progressive rock.
Οι More Than Anything, είναι ένα κλασικό rock συγκρότημα με αγγλικό στίχο όπου δημιουργήθηκαν τον Ιούνιο του 2000. Οι επιρροές τους προέρχονται κυρίως από τις δεκαετίες 60 και 70. Έχουν στο ενεργητικό τους ένα δίσκο με τίτλο “Drink it”.
-----
Πέμπτη 28 Απριλίου
Έναρξη: 22:00
Είσοδος: 5 Euro
After Dark
Ιπποκράτους & Διδότου 31

..............
Γιώργος Τεντζεράκης - Live @ Ρυθμός Stage

ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου προσωπικού δίσκου με τίτλο “Πιο Κοντά Σου”, ο Γιώργος Τεντζεράκης επιστρέφει στον Ρυθμό Stage, από το Σάββατο 30 Απριλίου και κάθε Σάββατο του Μαΐου.

Στο πρόγραμμα αυτό θα παρουσιάσει τα καινούργια του τραγούδια, τραγούδια από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Ήλιε Μου” όπως και αγαπημένα τραγούδια από την ελληνική και ξένη σκηνή.

Ο Γιώργος Τεντζεράκης εκπροσώπησε τον περασμένο Σεπτέμβριο την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό EuroVoice με το τραγούδι “Τι Παραπάνω” και κατέκτησε την τέταρτη θέση. Το “Τι Παραπάνω”, όπως και τα περισσότερα τραγούδια του νέου του δίσκου είναι του καταξιωμένου δημιουργού Θάνου Παπανικολάου, ενώ τέσσερα τραγούδια υπογράφει ο ίδιος ο Γιώργος. Επίσης στο δίσκο συμμετέχει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Μιχάλης Εμιρλής σε δύο ντουέτα με τον Γιώργο Τεντζεράκη.

Μετά από μια πετυχημένη σεζόν στη Θεσσαλονίκη, αρχικά με την Δέσποινα Ολυμπίου και τον Γιώργο Σαμπάνη και στη συνέχεια με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, ο Γιώργος Τεντζεράκης επιστρέφει στον Ρυθμό Stage.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την προηγούμενη χρονιά ο Γιώργος είχε πραγματοποιήσει sold out εμφανίσεις όλο το χειμώνα παρέα με τον Βαγγέλη Ασημάκη και τον Παντελή Καναράκη σε ένα σχήμα που συζητήθηκε πολύ και γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Στη φετινή παράσταση συμμετέχει ο Νεκτάριος Γεωργιάδης από τους Null και η Κατερίνα Ίντρα. Ο Γιώργος Τεντζεράκης έχει ξεχωρίσει για την σκηνική του παρουσία και την ιδιαίτερη φωνή του.

Μαζί του παίζουν οι μουσικοί:
Γιώργος Πασχάλης - Κιθάρα
Γιώργος Παπαγεωργίου - Πλήκτρα
Πέτρος Κρεμυζάκης - Μπάσο
Στέλιος Πασχάλης – Τύμπανα
Κατερίνα Ιντρα – Φωνή
Συμμετέχει ο Νεκτάριος Γεωργιάδης (Null)

Ρυθμός Stage: Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 210 9750060
............
PROGRESSIVE NIGHT - Party Dj Sets 
VERBAL DELIRIUM - CICCADA

Mε αφορμή την σχεδόν ταυτόχρονη κυκλοφορία των άλμπουμ τους
οι CICCADA και οι VERBAL DELIRIUM
διοργανώνουν μια βραδιά 'αφιέρωμα' στην Progressive σκηνή !
Dj's τα μέλη απο τις δυό μπάντες θα παίξουν αγαπημένα κομμάτια της διεθνούς progressive σκηνής .

Μια σπάνια βραδιά-αφιέρωμα στην progressive , κατι που δεν εχουμε συχνά την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε!
Black Bird
Κλεισώβης 5 - ΕΞΑΡΧΕΙΑ
.............
ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ UNPLUGGED…

Από τις 6 Μαΐου και τρείς Παρασκευές
στη μουσική σκηνή Ρυθμός stage

Μετά τις εξαιρετικά πετυχημένες εμφανίσεις που πραγματοποίησε στη μουσική σκηνή Ρυθμός Stage τον Φεβρουάριο, η Μελίνα Ασλανίδου επιστρέφει στον φιλόξενο χώρο του Ρυθμού για τρεις ακόμα παραστάσεις από την Παρασκευή 6 Μαΐου και κάθε Παρασκευή έως τις 20 Μαΐου.

Η Μελίνα Ασλανίδου έχει ήδη κατακτήσει την θέση της στο λαϊκό τραγούδι. Μέσα από δυνατές συνεργασίες όπως με τους Γιώργο Νταλάρα, Δημήτρη Μητροπάνο, Πασχάλη Τερζή, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Κώστα Μακεδόνα, αλλά και μέσα από τη δική της προσωπική πορεία τόσο στη δισκογραφία όσο και στις ζωντανές εμφανίσεις.

Όπως η ίδια συχνά δηλώνει “το λαϊκό τραγούδι είναι ο άξονάς μου και προσπαθώ να στρέφομαι πάντα γύρω από αυτόν”
Για πρώτη φορά σε μια “solo παράσταση” αποφασίζει να εκτεθεί και να γίνει ένα με το κοινό έχοντας επί σκηνής μόνο δυο μουσικούς …το κοινό αποκτά πρωταγωνιστικό ρολό και καλείται απ’ την αρχή μέχρι το τέλος να συμμετέχει στη μουσική αυτή αναδρομή, με το ύφος της “παρέας”…
κάθε παράσταση είναι και ένα μουσικό ταξίδι με τη δυνατή ερμηνεία της Μελίνας και τους βιρτουόζους Αντρέα Καραντίνη στο μπουζούκι, Μανόλη Ανδρουλιδάκη στην κιθάρα και Γιώργο Πασχάλη στην κιθάρα.
Μουσικές και τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και σιγοτραγουδήσαμε πατώντας σε μονοπάτια λαϊκά αλλά και μοντέρνα. Μεγάλες επιτυχίες της Μελίνας όπως «Το Λάθος», «Όσα δεν σου είπα», «Συνθήματα», «Ναι θα πω», το ολοκαίνουργιο «Άλλη Μια Φορά» και φυσικά «Τι σου ‘κανα και πίνεις» μπλέκονται έντεχνα με παλιά και σύγχρονα λαϊκά τραγούδια σπουδαίων δημιουργών όπως Νικολόπουλος, Kαλδάρας, Κουγιουμτζής, Βαρδής κ.α. σε ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες από το χθες και το σήμερα.
Η Μελίνα Ασλανίδου, για ακόμα μια φορά θα μας απογειώσει και θα μας δώσει την αφορμή για να αποδράσουμε από την καθημερινότητα.
ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΝΤΥΠΑ 38 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
...........
Ζακ Στεφάνου & μΠάντα-Κοάλα + Cathy Idra
 στο Kookoo, στο Γκάζι

Μετά το πετυχημένο after-πάρτυ γενεθλίων του Ιησού Χριστού, τα Χριστούγεννα του 2010, η μΠάντα-Κοάλα επανέρχεται για ένα after-πάρτυ ανάστατης και ανάτασης της ψυχής του συγκροτήματος, την Παρασκευή 29 Απριλίου 2011.

Τα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε στην 30ετή πορεία του Ζακ Στεφάνου, ο θρυλικός ήχος της "παγκόσμιας" μΠάντα-Κοάλα και η ανεπανάληπτη φωνή της Cathy Idra σε μια 3ωρη παράσταση γεμάτη χορό, συγκίνηση, χιούμορ, μεταμφιέσεις, μεταμφιέσεις χαρακτήρων και έντονες συναισθηματικές εξάψεις. Θα ακουστούν γνωστές επιτυχίες στις λαικές μάζες, όπως το "Δείξε μου τον τρόπο" και το "Φτάσε στον πάτο", παράλληλα με τις underground ανεξάρτητες επιτυχίες του Ζακ Στεφάνου με την μΠάντα-Κοάλα απο το τελευταίο αυτοεκδοθέν και αυτοεκδιδόμενο (!) άλμπουμ τους με τίτλο "Koalaboration".

Στην διαρκεια των τελευταίων μηνών μετά την γέννηση του Χριστού, ο Ζακ Στεφάνου έκανε ασκήσεις γυμναστικής για να μην παθαίνει κρίσεις άσθματος επι σκηνής, η μΠάντα-Κοάλα εκπαιδεύτηκε στην αποφυγή ιπτάμενων καλλιτεχνών, ενώ η Cathy Idra συμμετείχε στο τριήμερο σεμινάριο για την αντιμετώπιση των αυτοκαταστροφικών αντρών.

Πλέον είναι όλοι τους έτοιμοι, να ξεπεράσουν τα όρια της ανθρώπινης θνητότητας και να αναστήσουν και να αναστηθούν απο τις μουσικές τους στον υπέροχο χώρο του Kookoo Live Bar.

Παρασκευή 29 Απριλίου
Ώρα έναρξης: 22.30
Eίσοδος: (δεν ξέρω ακόμα)

Kookoo live music bar
Ιάκχου 17, Γκάζι
Τηλ: 210-3450930

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου