ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Σαν Σήμερα...22 Απριλίου


1950 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός Peter Frampton (Peter Kenneth Frampton) γεννήθηκε στο Beckenham του Kent. Έκανε μεγάλη επιτυχία με την κυκλοφορία του live άλμπουμ του "Frampton Comes Alive!" (1976), το οποίο πούλησε πάνω από έξι εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στην Αμερική και ήταν No 1 στο Billboard Pop Album Chart για δέκα εβδομάδες. Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με τους David Bowie και Matt Cameron και Mike McCready των Pearl Jam. Γνωστές του επιτυχίες τα τραγούδια "Breaking All the Rules", "Show Me the Way", "Baby, I Love Your Way", "Do You Feel Like We Do" και "I'm in You".


1983 Ο Αμερικανός πιανίστας Earl "Fatha" Hines (Earl Kenneth Hines 1903-1983) απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών στο Oakland της California από ανακοπή καρδιάς. Η καριέρα του ξεκίνησε στα 17 του χρόνια και ήταν ενεργός μέχρι το θάνατό του. Το 1928 με την μπάντα του έπαιζαν στο Grand Terrace του Σικάγο, κατάστημα που ανήκε στον Al Capone ο οποίος τον αποκαλούσε "Mr Piano Man". Θεωρείται από τους λίγους πιανίστες που συνέβαλαν στην διαμόρφωση της ιστορίας της Jazz. Έπαιξε σόλο στον Λευκό Οίκο δύο φορές καθώς και για τον Πάπα.


1966 Η Βρετανική Rock μπάντα The Troggs κυκλοφορεί το single "Wild Thing" στην Μεγάλη Βρετανία. Έφτασε μέχρι την δεύτερη θέση στα Βρετανικά Singles Chart, ενώ στις Η.Π.Α. πάτησε την κορυφή. Το τραγούδι είχε γράψει ο Chip Taylor και το είχαν ηχογραφήσει ένα χρόνο νωρίτερα οι The Wild Ones. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα Rock & Roll τραγούδια στην ιστορία της μουσικής. Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στην 257η θέση.


1978 Οι Bob Marley and the Wailers συμμετέχουν στην συναυλία "The One Love Peace Concert" στο Εθνικό Στάδιο στο Kingston της Τζαμάικα. Κατά τη διάρκεια του τραγουδιού "Jammin'", ο Marley κάλεσε στην σκηνή τον Πρωθυπουργό της Τζαμάικα Michael Manley και τον πολιτικό αντίπαλο του Edward Seaga, τους οποίους συμφιλίωσε συμβολικά ενώνοντας τους τα χέρια.


2004 Μια ψεύτικη είδηση κυκλοφορεί στο διαδίκτυο πως ο τραγουδιστής των Metallica, James Hetfield αυτοκτόνησε με υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών. Η φήμη εξαπλώθηκε, φτάνοντας μέχρι την επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος, όπου αναρτήθηκε η δήλωση: "Αντιθέτως με αυτά που μπορεί να διαβάσατε ή ακούσατε από ειδησιογραφικές ιστοσελίδες, ο James Hetfield είναι ζωντανός και πολύ καλά στην υγεία του. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου