ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Σαν Σήμερα... 19 Απριλίου

1993 Ένας από τους σημαντικότερους σαξοφωνίστες, ο Steve Douglas (Steven Douglas Kreisman 1938-1993) απεβίωσε σε ηλικία 54 ετών στο Los Angeles από καρδιακή ανεπάρκεια κατά την διάρκεια ηχογράφησης σε στούντιο παρέα με τον Ry Cooder. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Phil Spector, Brian Wilson, The Beach Boys, Aretha Franklin, Elvis Presley, Bob Dylan κ.α. Ένα από τα χαρακτηριστικά σόλο του, ακούγεται στο κλασικό τραγούδι "Peter Gunn" των Ritchie Valens και Duane Eddy & the Rebels. Το 2003 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.


1978 Κυκλοφορεί από τους Patti Smith Group το τραγούδι "Because the Night". Το τραγούδι είχε γράψει η ίδια η Patti Smith σε συνεργασία με τον Bruce Springsteen. Ήταν μέρος του άλμπουμ του συγκροτήματος "Easter", το οποίο είχε κυκλοφορήσει τον Μάρτιο. Το τραγούδι έφτασε μέχρι την 13η θέση των Αμερικάνικων Singles Chart και την πέμπτη των Βρετανικών. Το 1987 το περιοδικό NME το κατέταξε στην θέση 116 της λίστας του "The Top 150 Singles of All Time".


1980 Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται το Αμερικάνικο συγκρότημα Blondie με το τραγούδι "Call Me". Γράφτηκε από την τραγουδίστρια του συγκροτήματος, Debbie Harry και τον παραγωγό Giorgio Moroder. Το τραγούδι ήταν μέρος του soundtrack της ταινίας "American Gigolo" με πρωταγωνιστή τον Richard Gere. Λίγες ημέρες αργότερα θα βρεθούν και στην κορυφή των Βρετανικών Singles Chart. Το single είχε κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο στην Αμερική και αρχές Απριλίου στην Μεγάλη Βρετανία. Είκοσι πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το τραγούδι "Call Me" θα καταταχθεί στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time" στην 283η θέση.


2002 Ο Scott Stapp, τραγουδιστής του Αμερικάνικου συγκροτήματος Creed, εμπλέκεται σε αυτοκινητιστικό ατύχημα σε κεντρικό δρόμο στο Orlando της Florida. Το αυτοκίνητο του Stapp χτυπήθηκε από πίσω, με αποτέλεσμα ο τραγουδιστής να χτυπήσει το κεφάλι και τον αυχένα του. Οι Creed αργότερα αναγκάστηκαν να ακυρώσουν 20 προγραμματισμένες συναυλίες στην Βόρεια Αμερική.


2003 Hacker εισέβαλε στην επίσημη ιστοσελίδα της Madonna. Η pop τραγουδίστρια, στην προσπάθεια της να καταπολεμήσει το παράνομο "κατέβασμα" τραγουδιών, λίγες ημέρες νωρίτερα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα ψεύτικο αρχείο mp3, από το επερχόμενο της άλμπουμ "American Life", το οποίο όταν κάποιος χρήστης το "κατέβαζε" και προσπαθούσε να το ανοίξει, του έβγαζε το μήνυμα: "What the f--- do you think you're doing?". Ο hacker διάθεσε όλα τα τραγούδια του άλμπουμ σαν free mp3 downloads στην ιστοσελίδα της, αναγράφοντας το μήνυμα: "This is what the f--- I think I'm doing".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου