ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Σαν Σήμερα...23 Μαρτίου

1932 Ο θρυλικός Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδιστής της Blues Louisiana Red (Iverson Minter) γεννήθηκε στο Bessemer της Alabama. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι John Lee Hooker, Eric Burdon, Albert King κ.α. Από το 1950 μέχρι σήμερα, έχει ηχογραφήσει συνολικά πενήντα άλμπουμ. Το 1994 μαζί με τον Στέλιο Βαμβακάρη ηχογράφησαν το άλμπουμ "Blues Meets Rembetika".

1968 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιούς και ιδρυτικό μέλος των συγκροτημάτων Blur και Gorillaz, Damon Albarn γεννήθηκε στο Whitechapel του Λονδίνου. Το 1989 δημιούργησε τους Blur παρέα με τους Graham Coxon, Alex James και Dave Rowntree. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της Βρετανικής σκηνής, το οποίο βοήθησε να γίνει δημοφιλής σε ολόκληρο τον πλανήτη η μουσική σκηνή του Manchester. Μαζί τους έχει κερδίσει συνολικά 12 βραβεία, μεταξύ αυτών ένα Brit Award, τέσσερα Q Awards και τρία NME Awards. Δημοφιλή τραγούδια τους τα "Girls & Boys", "End of a Century", "Country House", "Coffee & TV" κ.α. Το 1998 δημιούργησε τους Gorillaz, με τους οποίους κέρδισε πέντε βραβεία Grammy για το δεύτερο άλμπουμ τους "Demon Days" ("Feel Good Inc.", "Dare").

1956 Ο Elvis Presley κυκλοφορεί το πρώτο του στούντιο άλμπουμ, το οποίο φέρει σαν τίτλο το όνομα του. Οι ηχογραφήσεις είχαν ξεκινήσει στις 10 και 11 Ιανουαρίου, στα στούντιο της RCA στο Nashville των ΗΠΑ. Κατέκτησε την κορυφή του Billboard όπου και παρέμεινε για δέκα εβδομάδες. Το άλμπουμ έχει δύο πρωτιές. Είναι το πρώτο Rock n' Roll άλμπουμ που έφτασε στην κορυφή των Αμερικάνικών charts και ξεπέρασε σε πωλήσεις το ένα εκατομμύριο αντίτυπα.

1985 Στο No 1 του Billboard Hot 100 (singles) βρίσκονται οι REO Speedwagon και το τραγούδι τους "Can t Fight This Feeling" από το άλμπουμ "Wheels Are Turnin'". Την ίδια στιγμή, στο No 1 του Billboard 200 (albums) βρίσκεται ο John Fogerty και το άλμπουμ "Centerfield". Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Phil Collins με το άλμπουμ "No Jacket Required" ενώ στη τρίτη θέση βρίσκεται ο Bruce Springsteen και το άλμπουμ "Born In The U.S.A.".

1988 Ο Mick Jagger πραγματοποιεί την πρώτη του σόλο εμφάνιση στην Ιαπωνία, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του για το άλμπουμ "Primitive Cool".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου