ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Σαν Σήμερα...22 Μαρτίου

1943 Ο Αμερικανός Jazz κιθαρίστας George Benson γεννήθηκε στο Pittsburgh της Pennsylvania. Το 1968 συνεργάστηκε με τον Miles Davis για το άλμπουμ "Miles in the Sky". Μεγάλη του επιτυχία το άλμπουμ "Breezin'" του 1976, με το οποίο έφτασε στην κορυφή του Billboard 200 και έγινε τρεις φορές πλατινένιο. Κέρδισε το βραβείο Grammy "Record of the Year" το 1976 για το άλμπουμ "This Masquerade".

1948 Ένας από τους σημαντικότερους Βρετανούς συνθέτες, ο Andrew Lloyd-Webber γεννήθηκε στο Kensington του Λονδίνου. Έγραψε κυρίως μουσική για το θέατρο, με μεγάλη επιτυχία. Σημαντικότερα έργα του τα "The Phantom of the Opera", "Jesus Christ Superstar", "Evita", "Cats" κ.α. Έχει κερδίσει τρία βραβεία Grammy, ένα βραβείο Όσκαρ και μία Χρυσή Σφαίρα. Το 1992 χρίστηκε Ιππότης από την Βασίλισσα της Αγγλίας.

2005 Ο Βρετανός κιθαρίστας του Rock συγκροτήματος Foghat, Rod Price (Roderick Michael Price 1947-2005) απεβίωσε σε ηλικία 57 ετών όταν έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού του στο Wilton του New Hampshire (Η.Π.Α.), μετά από καρδιακό επεισόδιο. Το χαρακτηρίζουν και "Slide King Of Rock And Roll" λόγω της ιδιαίτερης ικανότητας του στην τεχνική slide στην κιθάρα.

1974 Οι Ten Years After πραγματοποιούν στο Λονδίνο, την τελευταία τους συναυλία. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο κιθαρίστας και τραγουδιστής του συγκροτήματος, Alvin Lee θα δημιουργήσει τους Ten Years Later.

1980Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι των Pink Floyd, "Another Brick in the Wall, Pt. 2". Το τραγούδι ήταν μέρος του άλμπουμ "The Wall" το οποίο είχε κυκλοφορήσει στις 30 Νοεμβρίου του 1979. Θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα τραγούδια όλων των εποχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου