ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Σαν Σήμερα...14 Δεκεμβρίου


1958 Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Mike Scott (Michael Scott) γεννήθηκε στο Edinburgh της Σκωτίας. Είναι ιδρυτικό μέλος του ροκ συγκροτήματος The Waterboys.


1963 Η Αμερικανίδα Blues, R&B και Jazz τραγουδίστρια Dinah Washington (Ruth Lee Jones 1924-1963) απεβίωσε σε ηλικία 39 ετών στο σπίτι της στο Detroit του Μίσιγκαν από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών. Τρία από τα τραγούδια που ερμήνευσε, τα "Unforgettable" (1959), "Teach Me Tonight" (1954) και "What a Diff'rence a Day Makes" (1959), τιμήθηκαν με το Grammy Hall of Fame, τίτλος που δίνεται σε ηχογραφήματα που έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια ζωής και έχουν προσφέρει στην εξέλιξη της μουσικής. Το 1986 κέρδισε μια θέση στο Alabama Jazz Hall of Fame. Η μεγαλύτερη της επιτυχία το τραγούδι "Baby (You've Got What It Takes)" το 1960. Η Washington είχε παντρευτεί οχτώ φορές...


1962 Κυκλοφορεί το πρώτο single του Bob Dylan με τα τραγούδια "Mixed Up Confusion/Corrina Corrina". Είχε ηχογραφηθεί αρχικά για το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του καλλιτέχνη "The Freewheelin' Bob Dylan", όμως δεν ταίριαζε στο ακουστικό αυτό άλμπουμ διότι ηχογραφήθηκε με ηλεκτρική μπάντα και έτσι κυκλοφόρησε μόνο σαν single. Το 1985 θα συμπεριληφθεί στην συλλογή τραγουδιών του Dylan με τίτλο "Biograph".

1969 Ο John Lennon και η Yoko Ono συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για την αθωότητα του James Hanratty στο Hyde Park του Λονδίνου, μέσα σε μια τεράστια λευκή σακούλα. Ο Hanratty ήταν ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που καταδικάστηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν στη Μεγάλη Βρετανία με την κατηγορία του φόνου. Λίγες ώρες αργότερα ο Lennon μαζί με τον πατέρα του Hanratty παραδίνουν επιστολή στο αριθμό 10 της οδού Downing όπου κατοικούσε ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας.


1979 Κυκλοφορεί στην Μεγάλη Βρετανία το τρίτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού punk-rock συγκροτήματος The Clash με τίτλο "London Calling". Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρέθηκε στην όγδοη θέση. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "London Calling", "Spanish Bombs", "Train in Vain" κ.α.
Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου