ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Σαν Σήμερα...3 Νοεμβρίου

1933 Ο Βρετανός συνθέτης και μαέστρος John Barry (Jonathan Barry Prendergrast 1933-2011) γεννήθηκε στο York. Έγραψε μουσική κυρίως για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο με δημοφιλέστερα έργα του τα έντεκα soundtrack για τις ταινίες του James Bond. Ξεκίνησε την καριέρα του με το συγκρότημα The John Barry Seven (1957-1965) και έγραψε μουσική για τηλεοπτικές σειρές του BBC, όπως "Juke Box Jury" και "Drumbeat". Η πετυχημένη παρουσία του στην τηλεόραση τράβηξε το ενδιαφέρον παραγωγών του κινηματογράφου, οι οποίοι του ανέθεσαν να γράψει το βασικό θέμα της ταινίας James Bond. Έχει κερδίσει πέντε βραβεία Όσκαρ και τέσσερα Grammy, μεταξύ άλλων για τις ταινίες "The Lion in Winter", "Midnight Cowboy", "Born Free" και "Somewhere In Time".

1957 Η Sun Records κυκλοφορεί το τραγούδι "Great Balls Of Fire" με την φωνή του Jerry Lee Lewis. Ήταν μια δημιουργία των Otis Blackwell και Jack Hammer. Ηχογραφήθηκε στις 8 Οκτωβρίου στα στούντιο της εταιρίας. Θα ανέβει μέχρι την δεύτερη θέση του Billboard και την πρώτη των Βρετανικών pop charts.

1965 Στα Abbey Road Studios οι The Beatles ηχογραφούν το τραγούδι "Michelle". Ήταν μέρος του άλμπουμ τους "Rubber Soul" και το 1966 θα τους χαρίσει το βραβείο Grammy "Song of the Year".

1992 Το Αμερικάνικο rock συγκρότημα Bon Jovi κυκλοφορεί το πέμπτο του στούντιο άλμπουμ με τίτλο "Keep The Faith". Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του προηγούμενου άλμπουμ "New Jersey", το συγκρότημα αφήνει πίσω του το glam metal και κάνει στροφή προς ένα πιο κλασικό rock ήχο. Είναι το τελευταίο άλμπουμ με τον μπασίστα Alec John Such. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "I Believe", "Keep the Faith", "I'll Sleep When I'm Dead" κ.α.

2005 Στην 12η τελετή απονομής των MTV Europe Music Awards που πραγματοποιείται στην Λισαβόνα, οι Coldplay κερδίζουν το βραβείο "Best Song" για το τραγούδι "Speed of Sound", οι The Chemical Brothers το "Best Video" για το "Believe", οι Green Day το "Best Album" για το άλμπουμ τους "American Idiot" και το βραβείο "Best Rock". Άλλοι νικητές της βραδιάς: "Best Group" Gorillaz, "Best New Act" James Blunt, "Best Pop" The Black Eyed Peas, "Best Alternative" System of a Down, "Best R&B" Alicia Keys, "Best Hip-Hop" Snoop Dogg. Ο Bob Geldof τιμήθηκε με το βραβείο "Free Your Mind" για τον αγώνα του κατά της παγκόσμιας πείνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου