ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Σαν Σήμερα... 1 Νοεμβρίου


1946 Ο Βρετανός μπασίστας Rick Grech (Richard Roman Grechko 1946-1990) γεννήθηκε στο Bordeaux της Γαλλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Traffic αλλά και την συνεργασία του με καλλιτέχνες όπως Rod Stewart, Blind Faith, Muddy Waters κ.α.

1894 Στο Cincinnati των Η.Π.Α. κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του περιοδικού Billboard Advertising... Το γνωστό μας σήμερα Billboard.

1963 Οι The Beatles δίνουν την πρώτη τους συναυλία σαν headliners στο Odeon Theatre του Cheltenham της Αγγλίας. Την παράσταση ανοίγουν τα συγκροτήματα Peter Jay & the Jaywalkers, the Brook Brothers και the Vernon Girls.

1975 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Elton John με το τραγούδι "Island Girl". Ήταν μέρος του άλμπουμ του "Rock of the Westies" που είχε κυκλοφορήσει στις 4 Οκτωβρίου.

1994 Κυκλοφορεί το live άλμπουμ των Nirvana με τίτλο "MTV Unplugged in New York". Είναι η πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος μετά το θάνατο του τραγουδιστή Kurt Cobain τον Απρίλιο. Ηχογραφήθηκε στις 18 Νοεμβρίου του 1993 στα στούντιο της Sony στη Νέα Υόρκη για τις ανάγκες του τηλεοπτικού δικτύου MTV. Θα χαρίσει στο συγκρότημα το βραβείο Grammy "Best Alternative Music Album". Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", θα βρεθεί στην 311η θέση. Η παράσταση κυκλοφόρησε σε DVD το 2007. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "About a Girl", "Come as You Are", "The Man Who Sold the World" (David Bowie) κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου