ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Σαν Σήμερα... 14 Οκτωβρίου

1977 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός Bing Crosby (Harry Lillis Crosby 1903-1977) απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών στη Μαδρίτη της Ισπανίας από καρδιακή προσβολή. Είχε δώσει την τελευταία του παράσταση δύο ημέρες πριν τον θάνατο του στο The Brighton Centre. Με την μοναδική φωνή και ερμηνεία του επηρέασε αρκετούς από τους καλλιτέχνες των οποίων προηγήθηκε όπως Perry Como, Frank Sinatra, Dean Martin κ.α. Είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που βραβεύτηκε με το βραβείο Grammy "Global Achievement". Το 1944 κέρδισε το βραβείο Όσκαρ "Best Actor" για την ερμηνεία του στην ταινία "Going My Way". Συμμετείχε σε δημοφιλείς ταινίες μεταξύ αυτών "White Christmas", "The Country Girl", "Road to Bali", "Swinging on a Star" κ.α. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "My Blue Heaven", "Great Day", "I Found a Million Dollar Baby", "Silent Night, Holy Night", "Too Marvelous For Words", "White Christmas" κ.α.

1967 Οι The Who κυκλοφορούν στην Μεγάλη Βρετανία το single "I Can See for Miles". Ήταν μέρος του άλμπουμ "The Who Sell Out" που θα κυκλοφορήσει στις 15 Δεκεμβρίου. Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος στην Αμερική, μπαίνοντας στο Top 10 του Billboard. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στην 258η θέση.

1972 Ο τραγουδιστής Joe Cocker συλλαμβάνεται μετά από συναυλία του στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας για εμπορία ναρκωτικών. Η αστυνομία ανακαλύπτει στα καμαρίνια ποσότητες μαριχουάνας και ηρωίνης. Αντί να φυλακιστεί, διατάζεται από τις αρχές της Αυστραλίας να αποχωρίσει από την χώρα μέσα σε 48 ώρες.

1975Οι KISS κυκλοφορούν το single "Rock & Roll All Nite". Το τραγούδι ήταν μέρος του άλμπουμ "Dressed to Kill" που είχε κυκλοφορήσει στις 19 Μαρτίου.

1977Κυκλοφορεί το δωδέκατο στούντιο άλμπουμ του David Bowie και δεύτερο της τριλογίας "Berlin Trilogy" σε συνεργασία με τον Brian Eno, με τίτλο "Heroes". Ηχογραφήθηκε στο Hansa Studio του Βερολίνου το διάστημα Ιούλιος - Αύγουστος του ίδιου έτους. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Beauty and the Beast", "Heroes" κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου