ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Σαν Σήμερα... 11 Οκτωβρίου

1919 Ο Αμερικανός Jazz ντράμερ Art Blakey (Arthur Blakey 1919-1990) γεννήθηκε στο Pittsburgh της Pennsylvania. Είναι γνωστός και ως Abdullah Ibn Buhaina. Μαζί με τους Kenny Clarke και Max Roach δημιούργησαν αυτό που σήμερα ονομάζουμε "bebop style of drumming". Ήταν ιδρυτής της θρυλικής μπάντας Art Blakey and the Jazz Messengers.

1963 Η σορός της Γαλλίδας τραγουδίστριας Édith Piaf (Édith Giovanna Gassion 1915-1963) μεταφέρεται με απόλυτη μυστικότητα στο Παρίσι για να ενταφιαστεί στο κοιμητήριο Père Lachaise και ανακοινώνεται επίσημα ο θάνατος της. Η Piaf απεβίωσε χτες από καρκίνο στο συκώτι σε ηλικία 47 ετών στο Plascassier της Γαλλικής Ριβιέρας.

1969 Για δεύτερη εβδομάδα στην κορυφή του Billboard 200 βρίσκονται οι Creedence Clearwater Revival με το άλμπουμ "Green River". Είναι το τρίτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και είχε ηχογραφηθεί το διάστημα Μάρτιος - Ιούνιος στα Wally Heider Studios του San Francisco. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Bad Moon Rising", "Green River".

1971 Κυκλοφορεί στην Αμερική το single του John Lennon με τίτλο "Imagine". Το τραγούδι θα φτάσει μέχρι την τρίτη θέση του Billboard. Στην Μεγάλη Βρετανία σαν single θα κυκλοφορήσει πολύ αργότερα στις 24 Οκτωβρίου του 1975, όπου θα φτάσει στην κορυφή των charts. Το τραγούδι ήταν μέρος του ομότιτλου άλμπουμ που κυκλοφόρησε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1971 στην Αμερική. Βρίσκεται στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame "The 500 Songs that Shaped Rock and Roll" και στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone "The 500 Greatest Songs of All Time" κατέχει την τρίτη θέση. Ο Lennon εμπνεύστηκε το τραγούδι από ένα ποίημα της γυναίκας του Yoko Ono για το βιβλίο της "Grapefruit".

1997 Το remake του τραγουδιού "Candle in the Wind" από τον Elton John βρίσκεται στο No 1 του Billboard Hot 100. Ο Βρετανός τραγουδοποιός ξαναηχογράφησε το τραγούδι προς τιμή της Πριγκίπισσας Diana που είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 31 Αυγούστου. Η εκτέλεση του τραγουδιού το 1974 ήταν αφιερωμένη στην ηθοποιό Marilyn Monroe. Τους στίχους έγραψε ο Bernie Taupin.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου