ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Σαν Σήμερα...9 Μαΐου

1949 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πιανίστας Billy Joel (William Martin Joel) γεννήθηκε στο The Bronx της Νέας Υόρκης. Γνώρισε επιτυχία πρώτη φορά το 1973 με το τραγούδι "Piano Man". Οι πωλήσεις του, παγκοσμίως, ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια αντίτυπα. Έχει κερδίσει έξι βραβεία Grammy και το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1999. Δημοφιλή τραγούδια του τα "Tell Her About It", "Uptown Girl" κ.α.

1962 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ιδρυτικό μέλος του πρωτοπόρου Synthpop/Alternative Rock συγκροτήματος Depeche Mode, Dave Gahan (David Gahan) γεννήθηκε στο North Weald του Essex. Από την αρχή της δημιουργίας τους, οι Depeche Mode δεν σταμάτησαν ποτέ να απασχολούν την μουσική επικαιρότητα με πετυχημένα άλμπουμ. Οι πωλήσεις τους ξεπερνούν τα 110 εκατομμύρια αντίτυπα. Έχουν 48 Νο1 τραγούδια και άλμπουμ στα charts Ευρώπης και Αμερικής.

1979 Ο Αμερικανός Jazz τραγουδιστής και στιχουργός Eddie Jefferson (Edgar Jefferson 1918-1979) δολοφονείται σε ηλικία 60 ετών, την ώρα που έφευγε από κεντρικό club του Detroit του Michigan όπου είχε δώσει νωρίτερα παράσταση. Η πιο γνωστή του επιτυχία το τραγούδι "Moody's Mood for Love".

1974 Ο Bruce Springsteen ανοίγει συναυλία της Bonnie Raitt στην Βοστώνη των Η.Π.Α. Ένας από τους ανθρώπους που παρακολουθούν την συναυλία είναι και ο μελλοντικός του μάνατζερ Jon Landau, ο οποίος δηλώνει: "Είδα έναν μεγάλο rock & roll τραγουδιστή και το όνομα του είναι Bruce Springsteen".

1987 Στην πρώτη θέση του Billboard 200 βρίσκεται το άλμπουμ των U2, "The Joshua Tree". Είχε κυκλοφορήσει στις 9 Μαρτίου και την παραγωγή είχαν επιμεληθεί οι Daniel Lanois και Brian Eno. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "Where the Streets Have No Name", "With or Without You", "I Still Haven't Found What I'm Looking For" κ.α. Το Μάρτιο του 1988, στην 30η τελετή απονομής των Grammy Awards, το άλμπουμ απέσπασε δύο βραβεία: "Album of the Year" και "Best Rock Performance By a Duo or Group With Vocal".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου