ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Σαν Σήμερα...11 Μαΐου

1941 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Eric Burdon γεννήθηκε στο Walker του Newcastle upon Tyne. Είναι δημοφιλής ως ιδρυτικό μέλος και τραγουδιστής του Βρετανικού συγκροτήματος The Animals. Το 1966 μετά την αποχώρηση βασικών μελών της μπάντας, το συγκρότημα μετονομάστηκε σε Eric Burdon & The Animals. Το 1969 την εποχή που ζει στην Αμερική, δημιουργεί το Funk Rock γκρουπ War. Το 1983 έγινε μια προσωρινή επανένωση των The Animals, για να ξαναδιαλυθούν το 1984. Από τότε ακολουθεί σόλο καριέρα. Δημοφιλή τραγούδια με τη φωνή του τα "The House of the Rising Sun", "Don't Let Me Be Misunderstood", "It's My Life" κ.α.

1981 Ο Τζαμαϊκανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Bob Marley (Robert Nesta Marley 1945-1981) απεβίωσε σε ηλικία 36 ετών από καρκίνο, σε νοσοκομείο του Miami της Florida. Είναι ο άνθρωπος που έκανε την Reggae μουσική γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος The Wailers από το 1964 έως και το 1974. Μετά τη διάλυση τους, συνέχισε ως Bob Marley & The Wailers. Το 1978 του απονεμήθηκε από τον Ο.Η.Ε. το μετάλλιο "Peace Medal of the Third World". Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994. Το 2001 βραβεύτηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement". Δημοφιλή τραγούδια του τα "I Shot the Sheriff", "No Woman, No Cry", "Could You Be Loved", "Redemption Song" κ.α.

1963 Το πρώτο στούντιο άλμπουμ των The Beatles ανεβαίνει στο Νο1 των Βρετανικών Albums Chart και θα παραμείνει στη κορυφή για 30 εβδομάδες! Είχε κυκλοφορήσει στις 22 Μαρτίου και έβγαλε επιτυχίες όπως τα "Please Please Me", "Love Me Do", "Twist and Shout" (Phil Medley, Bert Russell).

1970 Το τριπλό live άλμπουμ "Woodstock" κυκλοφορεί στην Αμερική από την Cotillion Records. Περιέχει τραγούδια από το φεστιβάλ του Woodstock που είχε πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 18 Αυγούστου του 1969. Στο άλμπουμ "εμφανίζονται" καλλιτέχνες όπως οι John Sebastian, Joan Baez, Crosby, Stills, Nash & Young, The Who, Joe Cocker, Santana, Jimi Hendrix κ.α.

1995 Οι Jimmie Vaughan, Eric Clapton, B.B. King, Buddy Guy και Robert Cray ξαναενώνονται για μια συναυλία - αφιέρωμα στον Stevie Ray Vaughan στο Austin του Texas, η γενέτειρα του εκλιπόντα. Και οι πέντε αυτοί καλλιτέχνες είχαν συμμετάσχει στην τελευταία συναυλία του Blues κιθαρίστα στις 26 Αυγούστου του 1990, λίγες ώρες πριν το θάνατό του από πτώση ελικοπτέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου