ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Σαν Σήμερα... 18 Φερβρουαρίου

1933 Η καλλιτέχνης και ακτιβίστρια Yoko Ono γεννήθηκε στο Tokyo της Ιαπωνίας. Είναι περισσότερο γνωστή για τον γάμο της με τον John Lennon, τον οποίο γνώρισε σε μια έκθεση ζωγραφικής στην Indica Gallery του Λονδίνου το 1966. Σαν μουσικός, πριν γνωρίσει τον Lennon, συνεργάστηκε με διάφορους καλλιτέχνες της Jazz όπως οι John Cage και Ornette Coleman. Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 27 άλμπουμ, έξι από αυτά σε συνεργασία με το "σκαθάρι". Έχει γράψει δέκα βιβλία και έχει λάβει μέρος ως ηθοποιός σε 24 ταινίες.

1947 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και παραγωγός Dennis DeYoung γεννήθηκε στο Chicago του Illinois. Είναι ιδρυτικό μέλος του Αμερικάνικου Rock συγκροτήματος Styx, από το 1970 έως το 1999. Έγραψε μία από τις επιτυχίες του συγκροτήματος, το τραγούδι "Lady".

1968 Μετά από ένα διάστημα αβεβαιότητας, ο κιθαρίστας Dave Gilmour ενσωματώνεται στους Pink Floyd ως πέμπτο μέλος. Θα αντικαταστήσει το ιδρυτικό μέλος, κιθαρίστα, τραγουδοποιό και τραγουδιστή Syd Barrett. Η συνεχής χρήση ψυχεδελικών ουσιών από τον Barrett καθιστούν αδύνατη την συμμετοχή του με το συγκρότημα. Λίγες ημέρες αργότερα το πρώην μέλος των Pink Floyd θα εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική.

1974 Οι KISS κυκλοφορούν το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ με τον τίτλο "KISS", σε λιγότερο από ένα χρόνο από την δημιουργία τους. Ηχογραφήθηκε στα Bell Sound Studios της Νέας Υόρκης. Το άλμπουμ δεν "έβγαλε" κάποια επιτυχία και χαρακτηρίστηκε χρυσό τρία χρονιά αργότερα το 1977.

1987 Οι Bon Jovi και το τραγούδι τους "Livin' On A Prayer" βρίσκονται στο Νο1 του Billboard Hot 100. Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ "Slippery When Wet" το οποίο κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1986.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου