ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Σαν Σήμερα...13 Φεβρουαρίου

1950 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός Peter Gabriel (Peter Brian Gabriel) γεννήθηκε στο Chobham του Surrey. Υπήρξε βασικός τραγουδιστής των Genesis από το 1966 έως το 1975. Με την αποχώρηση του ακολούθησε επιτυχημένη σόλο καριέρα. Το πρώτο του Νο1 ήταν το τραγούδι "Sledgehammer" το 1986. Έγραψε την μουσική για την ταινία του Martin Scorsese, "The Last Temptation of Christ" ("Ο Τελευταίος Πειρασμός", Νίκος Καζατζάκης, 1953) και κέρδισε το πρώτο του βραβείο Grammy το "Best New Age Performance". Το 2009 του απονεμήθηκε το βραβείο Polar Music Prize.

1956 Ο Βρετανός μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των Joy Division, Peter Hook γεννήθηκε στο Broughton του Salford. Μετά τον θάνατο του τραγουδιστή Ian Curtis το 1980, η μπάντα συνέχισε με το όνομα New Order. Αποχώρησε το 2007 και συνεργάστηκε με τα συγκροτήματα Revenge και Monaco.

1970 Οι Black Sabbath κυκλοφορούν στην Μεγάλη Βρετανία το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο "Black Sabbath". Στην Αμερική θα κυκλοφορήσει την 1 Ιουνίου. Θα ανέβει μέχρι το Νο 8 των Βρετανικών charts. Θεωρείται ένα από τα άλμπουμ που βοήθησαν στην εξέλιξη της heavy metal μουσικής. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρίσκεται στην 241η θέση.

2005 Στην 47η τελετή απονομής των Grammy Awards που πραγματοποιείται στο Staples Center του Los Angeles, o εκλιπών Ray Charles κερδίζει οκτώ βραβεία, τα τέσσερα για το άλμπουμ του "Genius Loves Company" το οποίο κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2004, δυο μήνες περίπου μετά το θάνατο του.

2009Κυκλοφορεί το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του alternative rock Σουηδικού συγκροτήματος Mando Diao με τον τίτλο "Give Me Fire". Ένα από τα τραγούδια που ξεχώρισαν ήταν το "Dance with Somebody".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου