ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Σαν Σήμερα...14 Φεβρουαρίου

1947 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Tim Buckley (Timothy Charles Buckley III 1947-1975) γεννήθηκε στην Washington. Κατά την διάρκεια της καριέρας του πέρασε από πολλά στυλ μουσικής, όπως folk, jazz, psychedelia, funk, soul. Από το 1966 έως το 1974 κυκλοφόρησε εννέα άλμπουμ και παρότι δεν σημείωσε εμπορική επιτυχία, υπήρξε επιρροή για αρκετούς δημιουργούς. Ήταν πατέρας ενός σπουδαίου τραγουδοποιού, κιθαρίστα και τραγουδιστή, του Jeff Buckley (1966-1997).

1967 Στα Atlantic Studios της Νέας Υόρκης, η Aretha Franklin ηχογραφεί το τραγούδι "Respect". Αρχικά το τραγούδι είχε κυκλοφορήσει από τον Otis Redding το 1965. Γνώρισε όμως μεγάλη επιτυχία από την Franklin και έγινε η σημαία του Φεμινιστικού Κινήματος στις ΗΠΑ. Το 1968 της χάρισε δυο βραβείο Grammy, τα "Best Rhythm & Blues Recording" και "Best Rhythm & Blues Solo Vocal Performance, Female".

1970 Οι Βρετανοί The Who πραγματοποιούν μια συναυλία στο Πανεπιστήμιο του Leeds στην Αγγλία. Η παράσταση ηχογραφείται και θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα με τον τίτλο "Live at Leeds". Θα είναι το πρώτο live άλμπουμ των The Who. Στις 8 Φεβρουαρίου του 1993, η RIAA ανακοίνωσε πως έχει γίνει δυο φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ.

1978 Οι Dire Straits αρχίζουν τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους στούντιο άλμπουμ. Τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ με τον τίτλο "Dire Straits" από την Phonogram Records. Ένα από τα τραγούδια που θα ξεχωρίσουν είναι το "Sultans of Swing".

2006 Στα BRIT Awards που πραγματοποιούνται στο Earls Court του Λονδίνου οι Kaiser Chiefs κερδίζουν τρία βραβεία, τα "British Group", "British Live Act" και "British Rock Act". Τα βραβεία "British Single" και "British Album" κερδίζουν οι Coldplay για τα "Speed of Sound" και "X&Y" αντίστοιχα. Οι Green Day κερδίζουν δυο βραβεία, τα "International Group" και "International Album" για το "American Idiot". Ο James Blunt κερδίζει επίσης δυο βραβεία, τα "British Male Solo Artist" και "Pop Act". Το βραβείο "British Breakthrough Act" κερδίζουν οι Artic Monkeys ενώ το "International Breakthrough Artist" ο Jack Johnson. Ο Paul Weller κερδίζει το βραβείο "Outstanding Contribution" για την προσφορά του στην μουσική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου