ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Το CD «Peeling Apples» κυκλοφορεί από την EMI

ΖΕΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. ΠΑΝΤΩΣ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΗΣ, Η ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΑ ΣΥΝΘΕΤΙΣ, ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Του Βύρωνα Κριτζά

«Τα τραγούδια του νέου μου άλμπουμ «Peeling Apples» τα έγραφα δύο χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος του δίσκου το ηχογραφήσαμε ζωντανά στο στούντιο· δούλεψα με κάποιους παραγωγούς από τη Σουηδία, οι οποίοι πιστεύουν πολύ σε αυτή τη μέθοδο, και έτσι το αποτέλεσμα βγήκε πολύ φυσικά.
»Ο τίτλος «Ξεφλουδίζοντας μήλα» προήλθε από ένα τραγούδι. Ξεφλουδίζω στη συγκεκριμένη περίπτωση σημαίνει ψάχνω κάτι παραπάνω απ' αυτό που βλέπω, πάω πέρα από την επιφάνεια. Τελικά, για μένα τα τραγούδια λειτουργούν λίγο σαν ψυχοθεραπεία. Για να καταλάβω αυτά που μου συμβαίνουν, τα εξωτερικεύω. Κάνω έναν διάλογο με το υποσυνείδητό μου και πολλές φορές μαθαίνω πράγματα για μένα. Συμβαίνει σε πολλούς καλλιτέχνες αυτό· πολλές φορές η δημιουργία είναι ο δρόμος προς την αυτογνωσία.
»Οι συναυλίες είναι άλλη υπόθεση. Το να δίνω συναυλίες στην Ελλάδα είναι μια τελείως διαφορετική εμπειρία από το να παίζω στο εξωτερικό – ένιωσα υπέροχα όταν έπαιξα στο Κηποθέατρο Παπάγου, κάτω από τ' αστέρια. Το σημαντικό είναι βέβαια η επικοινωνία και αυτή υπάρχει όπου κι αν παίζω. Πάντως με παραξενεύει το πόσο διαφορετική είναι η κάθε βραδιά. Κάποιες φορές νιώθεις ότι παίρνεις και δίνεις κάτι πολύ σημαντικό - αυτές είναι που θυμάμαι πιο έντονα. Πάντως αγαπάω πολύ την πατρίδα μου και τώρα ετοιμάζω έναν ελληνικό δίσκο που θα κυκλοφορήσει του χρόνου. Γράφω ποίηση από πολύ μικρή και τώρα ένιωσα ότι ήρθε η ώρα να τολμήσω περισσότερο. Φυσικά νιώθω τυχερή επειδή είμαι δίγλωσση. Ετσι μπορώ να γράφω εξίσου εύκολα και στις δύο γλώσσες.
»Από την άλλη, δεν νιώθω ούτε τυχερή ούτε άτυχη για την εμφάνισή μου. Σίγουρα η εξωτερική εμφάνιση βοηθάει μια νέα τραγουδίστρια, αλλά η πορεία σου έχει κυρίως να κάνει με ό,τι έχεις μέσα σου. Πόσες φορές δεν έχουμε γνωρίσει ανθρώπους που αρχικά μας φάνηκαν ωραίοι αλλά γρήγορα μας απογοήτευσαν; Ή το αντίστροφο; Αυτό που τελικά σε βοηθάει στην καριέρα σου είναι η ακτινοβολία που βγάζεις από μέσα. Αλλωστε μην το ξεχνάμε: τα τελευταία χρόνια η ποπ μουσική σε παγκόσμιο επίπεδο είναι γεμάτη από γυναίκες που δεν είναι απαραίτητα όμορφες, αλλά που έχουν μια ιδιαίτερη αύρα. Πριν από μερικά χρόνια δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου