ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...5 Νοεμβρίου

1959 O Καναδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Bryan Adams (Bryan Guy Adams) γεννήθηκε στο Kingston του Ontario. Μέχρι σήμερα έχει κερδίσει 18 Juno Awards (επίσημα Καναδικά μουσικά βραβεία), από ένα American Music Award και Grammy Award για το τραγούδι "(Everything I Do) I Do It for You". Έχει επίσης προταθεί τρεις φορές για το βραβείο Όσκαρ "Best Song", αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει ποτέ. Δημοφιλή τραγούδια του: "Run to You", "Heaven", "Summer of '69", "Please Forgive Me", κ.α.


1971 Ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους κιθαρίστες, ο Jonny Greenwood (Jonathan Richard Guy Greenwood), γεννήθηκε στο Oxford της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Βρετανικό Alternative Rock συγκρότημα Radiohead. Έχει γράψει τα soundtrack των ταινιών "Bodysong" και "There Will Be Blood", και είναι μέλος της BBC Concert Orchestra.


1970 Οι Led Zeppelin κυκλοφορούν στις Η.Π.Α. το τραγούδι "Immigrant Song". Ήταν μέρος του άλμπουμ τους "Led Zeppelin III".


1995 Οι Queen κυκλοφορούν το 14ο στούντιο άλμπουμ τους, το πρώτο μετά τον θάνατο του τραγουδιστή τους Freddie Mercury αλλά και τελευταίο με την φωνή του, με τον τίτλο "Made In Heaven". Τα μέλη του συγκροτήματος John Deacon, Roger Taylor και Brian May δούλεψαν πάνω σε φωνητικά που ο Mercury είχε ηχογραφήσει πριν τον θάνατο του. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο στούντιο του γκρουπ στο Montreux της Ελβετίας. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "You Don't Fool Me", "Mother Love", κ.α.


2000 Στην κορυφή των Βρετανικών Albums Chart βρίσκονται οι U2 και το δέκατο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "All That You Can't Leave Behind". Είχε κυκλοφορήσει στις 30 Οκτωβρίου και είχε ηχογραφηθεί το διάστημα μεταξύ 1998 και 2000 σε διάφορα στούντιο της Ιρλανδίας και Γαλλίας. Την παραγωγή είχαν κάνει οι για χρόνια συνεργάτες του συγκροτήματος Brian Eno και Daniel Lanois. Αρχικά ο τίτλος του άλμπουμ ήταν "U2000". Μέσα σε δύο χρόνια από την κυκλοφορία του, το άλμπουμ κέρδισε επτά βραβεία Grammy, μεταξύ αυτών τα "Song of the Year", "Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocal" και "Record of the Year" για το τραγούδι "Beautiful Day". Οι πωλήσεις του άλμπουμ έχουν ξεπεράσει τα 12 εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Elevation", "Walk On", "Stuck in a Moment You Can't Get Out Of", "Beautiful Day", κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου