ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...1 Νοεμβρίου


1946 O Βρετανός μπασίστας Rick Grech (Richard Roman Grechko 1946-1990) γεννήθηκε στο Bordeaux της Γαλλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Traffic αλλά και την συνεργασία του με καλλιτέχνες όπως Rod Stewart, Blind Faith, Muddy Waters, κ.α.

2005 Ο Αμερικάνος πιανίστας και μαέστρος Skitch Henderson (Lyle Russell Cedric Henderson 1918-2005) απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών στο New Milford των Η.Π.Α. Είχε συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως Frank Sinatra, Bing Crosby, κ.α.

1968 Κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία το πρώτο σόλο άλμπουμ του George Harrison, με τον τίτλο "Wonderwall Music". Ήταν επίσης το soundtrack της ταινίας "Wonderwall" που σκηνοθέτησε ο Joe Massot. Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν τον Δεκέμβριο του 1967 στο Λονδίνο και τον Ιανουάριο του 1968 στη Bombay της Ινδίας. Είναι το πρώτο σόλο άλμπουμ που κυκλοφόρησε μέλος των The Beatles.

1986 Στην κορυφή του US Billboard 200 βρίσκονται οι Boston με το τρίτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο "Third Stage". Είχε κυκλοφορήσει στις 23 Σεπτεμβρίου. Το άλμπουμ παρέμεινε στην κορυφή συνολικά 4 εβδομάδες. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Amanda", "We're Ready", κ.α.

1994 Κυκλοφορεί το live άλμπουμ των Nirvana με τίτλο "MTV Unplugged in New York". Είναι η πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος μετά τον θάνατο του τραγουδιστή Kurt Cobain τον Απρίλιο. Ηχογραφήθηκε στις 18 Νοεμβρίου του 1993 στα στούντιο της Sony στη Νέα Υόρκη για τις ανάγκες του τηλεοπτικού δικτύου MTV. Θα χαρίσει στο συγκρότημα το βραβείο Grammy, "Best Alternative Music Album". Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρέθηκε στη 311η θέση. Η παράσταση κυκλοφόρησε σε DVD το 2007. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "About a Girl", "Come as You Are", "The Man Who Sold the World" (David Bowie), κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου