ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

1943 Ο μπασίστας Nick St. Nicholas (Klaus Karl Kassbaum) γεννήθηκε στο Plön της Γερμανίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Rock συγκρότημα Steppenwolf από το 1968 έως το 1970 και 1976 έως το 1980. Ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας σε διάφορα συγκροτήματα όπως Epics, Big Town Boys, Mynah Birds, κ.α. Μετά την αποχώρηση του από το συγκρότημα δημιούργησε τους Starwolf, οι οποίοι λίγο αργότερα άλλαξαν το όνομα τους σε Lone Wolf και κατέληξαν στην ονομασία The Wolf το 1989.


1991 Ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς στην ιστορία της Jazz, ο τρομπετίστας Miles Davis (Miles Dewey Davis III 1926-1991) απεβίωσε σε ηλικία 68 ετών στην Santa Monica της California. Οι επίσημες αιτίες θανάτου ήταν καρδιακή προσβολή, πνευμονία και αναπνευστική ανεπάρκεια. Ξεκίνησε την καριέρα του σαν μουσικός της ορχήστρας του Billy Eckstine το 1944, όπου μέλη της ήταν επίσης μουσικοί όπως οι Dizzy Gillespie και Charlie Parker. Συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα της Jazz, όπως John Coltrane, George Coleman, Bill Evans, Herbie Hancock, κ.α. Είναι από τους μουσικούς που επηρέασαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της Jazz και το άλμπουμ του "Kind of Blue" είναι το πιο εμπορικό ηχογράφημα στην ιστορία της. Κέρδισε 8 Grammy Awards, μεταξύ αυτών και το Lifetime Achievement Award το 1990. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2006.


1968 Στην κορυφή του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Beatles με το τραγούδι "Hey Jude". Θα παραμείνουν στο Νο1 για 9 εβδομάδες. Το τραγούδι είχε γράψει ο Paul McCartney για να παρηγορήσει τον γιο του John Lennon, Julian, για το διαζύγιο των γονιών του. Είχε κυκλοφορήσει στις 26 Αυγούστου.

1968 Η Janis Joplin ανακοινώνει στον Τύπο μέσω του μάνατζερ της, πως προτίθετο να εγκαταλείπει τους Big Brother & the Holding Company. Η επίσημη αιτιολογία ήταν πως σκοπεύει να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Η τελευταία συναυλία με το συγκρότημα ήταν την πρώτη Δεκεμβρίου σε φιλανθρωπική εκδήλωση στο San Francisco.


1986 Ο Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός Stevie Ray Vaughan καταρρέει στην σκηνή κατά την διάρκεια μιας συναυλίας του στη Γερμανία. Λίγο αργότερα θα ακολουθήσει θεραπεία απεξάρτησης από το αλκοόλ.


1991 Οι AC/DC, στα πλαίσια του Monsters of Rock Festival δίνουν συναυλία στο Tushino Air Field λίγο πιο έξω από τη Μόσχα. Συμμετέχουν επίσης οι Metallica, The Black Crowes, Pantera, κ.α. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ από άποψη προέλευσης κόσμου. Λέγεται πως παραβρέθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμος.

2 σχόλια:

  1. Very good post. I'm going through some of these issues as well..

    Have a look at my web-site; wiki.loenpia.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hi, I do believe this is a great website. I stumbledupon it ;)
    I may return once again since i have bookmarked it.
    Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide other people.


    Take a look at my web page: get your ex girlfriend back

    ΑπάντησηΔιαγραφή