ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

1935 O Αμερικανός Rock and Roll πιανίστας και τραγουδιστής Jerry Lee Lewis γεννήθηκε στο Ferriday της Λουϊζιάνα. Άρχισε να μαθαίνει μουσική από πολύ μικρός και οι γονείς του με σκοπό να του αγοράσουν το πρώτο του πιάνο έβαλαν υποθήκη το σπίτι τους. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Sun Records και πρωτογνώρισε μεγάλη επιτυχία το 1957, με τραγούδια όπως τα "Whole Lotta Shakin' Goin' On" και "Great Balls of Fire". Το 1986 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame και το 2004 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Artists of All Time", βρέθηκε στην 24η θέση. Η πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού "Great Balls of Fire" (Sun Records) τιμήθηκε το 1988 με το βραβείο Grammy Hall of Fame, που δίνεται σε ηχογραφήματα που έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια ζωής και έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της μουσικής.

1948 Ο κιθαρίστας και βασικός τραγουδιστής του Rock συγκροτήματος Grand Funk Railroad, Mark Farner (Mark Fredrick Farner), γεννήθηκε στο Flint του Michigan την Η.Π.Α. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα το 1969 και παρέμεινε μαζί τους μέχρι και την πρώτη διάλυση τους το 1976. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "I'm Your Captain (Closer to Home)", "We're An American Band", "Gimme Shelter", "Walk Like a Man", κ.α.

1963 Οι The Rolling Stones ξεκινούν την πρώτη τους περιοδεία στην Μεγάλη Βρετανία, σαν support γκρουπ των The Everly Brothers και Bo Diddley, με μια συναυλία στο New Victoria Theatre του Λονδίνου.

1967 Οι Gladys Knight & the Pips κυκλοφορούν το τραγούδι "I Heard it Through the Grapevine". Είχε ηχογραφηθεί στις 17 Ιουνίου του 1967 στο Hitsville USA στούντιο του Michigan. Είχε πρωτοηχογραφηθεί από τους Smokey Robinson & the Miracles το 1966 αλλά γνώρισε επιτυχία όταν το τραγούδησε ο Marvin Gaye το 1968.

1973 Στην κορυφή του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Grand Funk Railroad με το τραγούδι "We're an American Band". Ήταν μέρος του ομότιτλου άλμπουμ του συγκροτήματος που είχε κυκλοφορήσει τον Ιούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου