ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Σαν Σήμερα...20 Αυγούστου


1948 Γεννήθηκε στο West Bromwich της Αγγλίας ένας από τους σημαντικότερους Hard & Blues Rock τραγουδιστές, ο Robert Plant (Robert Anthony Plant). Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Led Zeppelin. Ήταν μια επιλογή του κιθαρίστα του συγκροτήματος Jimmy Page και τον επέλεξε μετά από οντισιόν. Μετά τον θάνατο του ντράμερ John Bonham, το 1980, το συγκρότημα διαλύθηκε και ο Plant ακολούθησε επιτυχημένη σόλο καριέρα. Το 2008 μπήκε στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Singers of All Time", στη 15η θέση. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Whole Lotta Love", "Stairway to Heaven", "Kashmir", "Black Dog", "All My Love", "Big Log", κ.α.


1952 Γεννήθηκε στο Oak Park του Michigan των Η.Π.Α., ο τραγουδιστής Doug Fieger (Douglas Lars Fieger 1952-2010). Σημείωσε μεγάλη επιτυχία το 1979, σαν μέλος του συγκροτήματος The Knack, όταν μαζί με τον κιθαρίστα Berton Averre έγραψαν την μεγάλη επιτυχία "My Sharona".


1973 Οι The Rolling Stones κυκλοφορούν το single "Angie". Το τραγούδι έγραψαν οι Mick Jagger και Keith Richards. Ήταν μέρος του ενδέκατου στούντιο άλμπουμ τους, "Goats Head Soup" που θα κυκλοφορήσει στις 31 του μηνός. Είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος.


1988 Κατά τη διάρκεια του Monsters of Rock Festival στο Castle Donington του Leicestershire της Αγγλίας όπου εμφανίστηκαν μεταξύ άλλων οι Iron Maiden, Kiss και Guns N' Roses, σκοτώνονται δύο άνθρωποι. Μέχρι την ώρα που ανέβηκαν στην σκηνή οι Guns N' Roses ο αριθμός των παρευρισκόμενων είχε φτάσει τους 100 χιλιάδες. Παρά τις εκκλήσεις του τραγουδιστή του συγκροτήματος Axl Rose, να απομακρυνθεί το κοινό από την σκηνή, δύο θεατές καταπατήθηκαν μέχρι θανάτου. Τα ΜΜΕ κατηγόρησαν τους Guns N' Roses για την τραγωδία, αναφέροντας πως το συγκρότημα συνέχισε να παίζει ακόμη και όταν οι συνθήκες είχαν γίνει επικίνδυνες για το κοινό. Η τελική αναφορά όμως για το περιστατικό του Donington, η οποία κατατέθηκε από τον προϊστάμενο ασφαλείας, αναφέρει πως οι Guns N' Roses δεν είχαν επίγνωση της έκτασης των γεγονότων, όμως σταμάτησαν αμέσως μόλις τους ζητήθηκε και προσπάθησαν να ηρεμήσουν το πλήθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου