ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Ο Κέβιν Κόστνερ με την μπάντα του έρχεται στην Αθήνα

ΣΥΝΑΥΛΙΑ. Oχι, ο Κέβιν Κόστνερ δεν υποφέρει από κρίση μέσης ηλικίας και είπε «τέρμα το σινεμά, τώρα τραγούδι». Η μουσική για τον διάσημο ηθοποιό είναι μια πολύ παλιά ιστορία, που απλά τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Τώρα, μια εμφάνιση του συγκροτήματος του Κόστνερ στις 14 Οκτωβρίου στο θέατρο Badminton μας δίνει την ευκαιρία να σταθούμε λίγο πιο πολύ στο κεφάλαιο «μουσική».
Ενα κεφάλαιο που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν o Kόστνερ συνάντησε τον Τζον Κόινμαν στο Λος Αντζελες, κατά τη διάρκεια ενός θεατρικού εργαστηρίου. Κατά κάποιο τρόπο ο Κόινμαν ήταν το alter ego του Κόστνερ: ήταν μουσικός με έντονο ενδιαφέρον για την υποκριτική, την ίδια στιγμή που ο ηθοποιός Κόστνερ έδειχνε έντονο ενδιαφέρον για τη μουσική. Eγιναν γρήγορα φίλοι και άρχισαν να παίζουν και να γράφουν μουσική από κοινού μαζί με έναν τρίτο φίλο και μουσικό, τον Μπλερ Φόργουαρντ. Οι πρόβες γέννησαν ένα καινούργιο συγκρότημα, τους «Roving Boy», μια μπάντα με περισσότερο ποπ - ροκ χαρακτηριστικά, ένα single του οποίου (το «Simple truth») κατόρθωσε να ανέβει στην πρώτη θέση και σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων στην Ιαπωνία!
Αλλά τα πρώτα χρόνια του νέου συγκροτήματος συνέπεσαν με την ακμή της καριέρας του Κόστνερ στο Χόλιγουντ. Το 1989 σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο «Χορεύοντας με τους λύκους», μια ταινία που θα του αποφέρει δύο Οσκαρ: καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας. Ακολούθησαν άλλοι σημαντικοί ρόλοι όπως αυτοί στο «JFK» και στον «Σωματοφύλακα». Παρ’ όλα αυτά, η μπάντα συνέχισε να παίζει παρασκηνιακά, να γράφει και να ηχογραφεί κάθε φορά που μπορούσαν να βρεθούν όλοι μαζί. Οι Κόινμαν και Φόργουαρντ βρέθηκαν μαζί στο Τουσόν της Αριζόνας, όπου εκεί συνάντησαν τον κιθαρίστα και παραγωγό Τέντι Μόργκαν και τον ντράμερ Λάρι Κομπ. Ετσι, το 2005, όταν οι τρεις πρώην «Roving Boys» αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια νέα μπάντα μαζί, κάλεσαν τον Μόργκαν και τον Κομπ και ονόμασαν το συγκρότημα «Μodern West».
O Kόστνερ συνάντησε τους παλιούς του φίλους ύστερα από ενθάρρυνση της γυναίκας του Κρίστιν, η οποία ήθελε να τον δει ξανά να ασχολείται με τη μουσική. Ο διάσημος ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός και μουσικός έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τουρνέ των «Modern West», που, ανάμεσα σε άλλα, απέσπασε υποψηφιότητα για το Βίντεο της Χρονιάς «Backyard».
Οι «Modern West» κυκλοφόρησαν το Νοέμβριο του 2008 το άλμπουμ «Untold Truths», κάντρι αποχρώσεων. Στην αθηναϊκή τους συναυλία θα ερμηνεύσουν τραγούδια από το «Untold Truths» αλλά και επιλεγμένες διασκευές.
http://trans.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου