ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ Live @ Bar Navarino :: 35 Χρόνια…Rock!

Τα Live Sessions στο Bar Navarino συνεχίζονται, αυτή τη φορά με τους ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ επί σκηνής, την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στις 10 το βράδυ.


Η «Σπυριδούλα» σχηματίστηκε τον Σεπτέμβριο του 1977 από τους Βασίλη Σπυρόπουλο, Νίκο Σπυρόπουλο, Ανδρέα Μουζακίτη, Κώστα Κουρεμένο και Μάκη Μπλαζή. Μετά από μερικές επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις συναντιέται με τον Παύλο Σιδηρόπουλο. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, ο δίσκος «Φλου» που κυκλοφόρησε το 1979 και θεωρείται σήμερα δίσκος αναφοράς, ίσως η σημαντικότερη ηχογράφηση της ελληνικής ροκ σκηνής.
Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση των μελών αλλά με σταθερό πυρήνα τους αδελφούς Σπυρόπουλους το συγκρότημα συνεχίζει την πορεία του και μετά την αποχώρηση του Σιδηρόπουλου, εκδίδοντας το 1982 τον δίσκο «Νάυλον ντέφια και ψόφια κέφια» που επίσης έτυχε ευρείας απήχησης στους φίλους του ελληνικού ροκ.
Για το τέλος κράτησα να αναφέρω μία στροφή από τον “Ακροβάτη” από το δίσκο “Το βλέμμα των ανθρώπων“:
«Κάποιες μέρες το ζητάω/
βρίσκω δύναμη και πάω μπροστά/
κάποιες άλλες δεν τολμάω/
κι αυτό με φέρνει πίσω/
Ωρες δύσκολες περνάω/
πάντα όμως τραγουδάω…/
Τις περισσότερες φορές ακροβατώ στη σκιά».
και μια ερώτηση-κουίζ: γνωρίζετε πώς προέκυψε το όνομα του συγκροτήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου