ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Σαν Σήμερα... 3 Απριλίου

1922 Η Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Doris Day (Doris Mary Ann Kappelhoff) γεννήθηκε στο Σινσινάτι του Οχάιο. Στην μακρόχρονη καριέρα της, πρωταγωνίστησε σε σαράντα περίπου ταινίες και ερμήνευσε πάνω από πεντακόσια πενήντα τραγούδια. Το 1956 πρωταγωνίστησε στην ταινία του Alfred Hitchcock, "The Man Who Knew Too Much" και τραγούδησε το "Que Sera, Sera (Whatever Will Be, Will Be)" για το οποίο κέρδισε το βραβείο Όσκαρ "Best Original Song". Το 2008 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την προσφορά της στην μουσική. Δημοφιλή ταινίες της: "Calamity Jane", "The Tunnel of Love", "Pillow Talk", "Billy Rose’s Jumbo", κ.α.

1990 Η Αμερικανίδα jazz τραγουδίστρια Sarah Vaughan (Sarah Lois Vaughan 1924-1990) απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών στο σπίτι της στην Καλιφόρνια από καρκίνο των πνευμόνων. Για το άλμπουμ της "Sarah Vaughan with Clifford Brown" (1955) και το τραγούδι "If You Could See Me Now" (1946) τιμήθηκε με το βραβείο Grammy Hall of Fame, το οποίο δίνεται σε ηχογραφήματα άνω των 25 χρόνων τα οποία έχουν ιστορική σημασία και σπουδαιότητα. Δημοφιλή τραγούδια της: "Whatever Lola Wants", "Loverman" κ.α. Μαζί με τις Billie Holiday και Ella Fitzgerald θεωρούνται οι μεγάλες κυρίες της jazz.

1969 Το FBI συλλαμβάνει τον τραγουδιστή των The Doors, Jim Morrison, με την κατηγορία της "πρόστυχης δημόσιας συμπεριφοράς" στην συναυλία που είχε δώσει στο Μαϊάμι της Φλόριντα των Η.Π.Α. ένα μήνα περίπου νωρίτερα. Λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση δύο χιλιάδων δολαρίων.

1993 Οι Depeche Mode και το άλμπουμ τους "Songs Of Faith And Devotion" βρίσκονται στην κορυφή των Βρετανικών Albums Chart. Είναι το όγδοο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού συγκροτήματος και κυκλοφόρησε στις 22 Μαρτίου του 1993. Ηχογραφήθηκε από το Φεβρουάριο του 1992 έως τον Ιανουάριο του 1993 σε Μαδρίτη, Αμβούργο και Λονδίνο. Είναι το τελευταίο άλμπουμ στο οποίο συμμετείχε ο Alan Wilder. Λίγο μετά την κυκλοφορία του ακολούθησε μεγάλη περιοδεία η οποία διήρκησε δεκατέσσερις μήνες. Όλα τα τραγούδια του άλμπουμ είναι σε μουσική και στίχους του Martin L. Gore. Το artwork του άλμπουμ είναι μια δημιουργία του Anton Corbijn, ο οποίος είχε συνεργαστεί με το γκρουπ για τα βίντεο των τραγουδιών του "Violator" το 1990. Είναι το μοναδικό άλμπουμ του συγκροτήματος που τα μέλη του εμφανίζονται στο εξώφυλλο. Δημοφιλή τραγούδια: "I Feel You", "Walking in My Shoes", "In Your Room", "Condemnation", "One Caress" κ.α. Το Δεκέμβριο του 1993 κυκλοφόρησε η live έκδοση του άλμπουμ και μετά την περιοδεία τους, σε σκηνοθεσία επίσης του Corbijn, το DVD "Devotional" στο οποίο υπάρχουν μερικές από τις καλύτερες στιγμές από τις συναυλίες τους.

2007 Ο Keith Richards δηλώνει στα Μ.Μ.Ε. πως αστειευόταν -λόγω της 1η Απριλίου- όταν πριν λίγες ημέρες είχε πει σε συνέντευξή του στο περιοδικό NME πως είχε σνιφάρει μέρος από τις στάχτες του πατέρα του μαζί με κοκαΐνη. Στην συνέντευξη είχε πει: "Το πιο παράξενο πράγμα που έχω σνιφάρει; Τον πατέρα μου... Έχω σνιφάρει τον πατέρα μου. Όταν τον αποτεφρώσαμε δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό. Νομίζω πως δεν τον πειράζει..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου