ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Σαν Σήμερα...6 Σεπτεμβρίου

1944 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συνθέτης Roger Waters (George Roger Waters) γεννήθηκε στο Leatherhead του Surrey. Είναι δημοφιλής σαν ο βασικός τραγουδοποιός, μπασίστας και τραγουδιστής του Progressive Rock συγκροτήματος Pink Floyd. Μετά την αποχώρηση του Syd Barrett από το γκρουπ το 1968, πήρε τα ηνία του συγκροτήματος μέχρι το 1985 που αποχώρησε λόγω καλλιτεχνικών διαφορών με τα υπόλοιπα μέλη. Ακολούθησε σόλο καριέρα κυκλοφορώντας μέχρι το 1992, τρία σόλο άλμπουμ. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τους Pink Floyd κυρίως την δεκαετία του '70 με άλμπουμ όπως "The Dark Side of the Moon", "Wish You Were Here" και "The Wall". Οι πωλήσεις των άλμπουμ τους ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια αντίτυπα.

1971 Η Ιρλανδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Dolores O'Riordan (Dolores Mary Eileen O'Riordan) γεννήθηκε στο Limerick της Ιρλανδίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή της στο Rock συγκρότημα The Cranberries. Το 2003 και αφού το συγκρότημα είχε διαλυθεί, κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο άλμπουμ με τίτλο "Are You Listening?". Το 2009 κατά την διάρκεια της περιοδείας της για την προώθηση του δεύτερου άλμπουμ της "No Baggage", ανακοίνωσε την επανένωση του συγκροτήματος. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή της: "Dreams", "Zombie", "Just My Imagination", "Linger" κ.α.

1990 Ο Αμερικανός μουσικός και τραγουδοποιός Tom Fogerty (Thomas Richard Fogerty 1941-1990) απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών στο Scottsdale της Arizona από επιπλοκές από τον ιό του AIDS. Υπήρξε κιθαρίστας των Creedence Clearwater Revival και είναι αδερφός του τραγουδιστή του συγκροτήματος, John Fogerty.

1968 Ο Eric Clapton ηχογραφεί τη βασική κιθάρα για το τραγούδι του George Harrison "While My Guitar Gently Weeps" των The Beatles, μέρος του άλμπουμ που έχει τίτλο το όνομά τους, γνωστό και ως "The White Album". Όταν ο George Harrison ζήτησε από τον Clapton να ηχογραφήσει μαζί τους, εκείνος απάντησε: "...Μα κανείς άλλος δεν ηχογραφεί σε άλμπουμ των The Beatles!"... τελικά πείστηκε.

1988 Οι Metallica κυκλοφορούν στην Αμερική το τέταρτο άλμπουμ τους "And Justice For All". Ήταν το πρώτο άλμπουμ τους με μπασίστα τον Jason Newsted. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "One", "Harvester of Sorrow", "Eye of the Beholder" κ.α. Το τραγούδι "One" είναι το πρώτο του συγκροτήματος που απέσπασε βραβείο Grammy, το "Best Metal Performance".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου