ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Σαν Σήμερα...8 Μαρτίου

1945 Ο Αμερικανός ηθοποιός, τραγουδιστής και ντράμερ Micky Dolenz (George Michael Dolenz, Jr.) γεννήθηκε στο Los Angeles της California. Το 1965 μετά από τηλεοπτικό κάστινγκ επιλέχτηκε σαν βασικός τραγουδιστής του τηλεοπτικού συγκροτήματος The Monkees. Έγραψε τις επιτυχίες του συγκροτήματος "Last Train to Clarksville" και "I'm a Believer". Ήταν φανατικός θαυμαστής των The Beatles και φίλος του George Harrison. Μετά το τέλος του τηλεοπτικού σόου η μπάντα διαλύθηκε και ακολούθησε σόλο καριέρα, χωρίς επιτυχία. Εργάστηκε στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, δανείζοντας την φωνή του σε ήρωες κινουμένων σχεδίων.

1958 Ο Βρετανός τραγουδιστής, συνθέτης και ένας από τους πρώτους μουσικούς που έβαλε synthesizers στην rock μουσική, ο Gary Numan (Gary Anthony James Webb) γεννήθηκε στο Λονδίνο. Ήταν από τους πρωτοπόρους της new wave, synthpop και electronic μουσικής. Έγινε δημοφιλής με την κυκλοφορία του τραγουδιού "Cars" το 1979.

1973 Το ιδρυτικό μέλος και μουσικός του Hammond των The Grateful Dead, Ron McKernan γνωστός και ως "Pigpen" (Ronald Charles McKernan 1945-1973) βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 27 ετών στο σπίτι του στο Corte Madera της California από αιμορραγία στο στομάχι. Ήταν μέλος του συγκροτήματος από το 1965 μέχρι και τον θάνατο του. Υπήρξε ένας από τους καλύτερους φίλους της Janis Joplin. Το όνομα του γράφτηκε, μαζί με των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος, στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994.

1973 Ο Paul McCartney δηλώνει αθώος στην κατηγορία ότι καλλιεργούσε μαριχουάνα στην φάρμα του στην Σκωτία. Ισχυρίστηκε πως ένας θαυμαστής του είχε δώσει τους σπόρους και εκείνος μη ξέροντας τι να τους κάνει, τους πέταξε με αποτέλεσμα να φυτρώσουν... Το δικαστήριο του επέβαλε πρόστιμο 240 λίρες.

1974 Οι Bad Company πραγματοποιούν την πρώτη τους συναυλία στο Newcastle της Αγγλίας. Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Paul Rodgers είχε διαλέξει το όνομα του γκρουπ από την ομώνυμη Western ταινία του 1972.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου