ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Σαν Σήμερα...11 Μαρτίου


1950 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και μαέστρος Bobby McFerrin (Robert McFerrin, Jr.) γεννήθηκε στο Manhattan της Νέας Υόρκης. Έγινε δημοφιλής το 1988 μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού "Don't Worry, Be Happy" για το οποίο κέρδισε τα δύο από τα οκτώ βραβεία Grammy που έχει στη συλλογή του. Σαν μαέστρος έχει δουλέψει με αρκετές συμφωνικές ορχήστρες όπως San Francisco Symphony, New York Philharmonic κ.α.

1955 Γεννήθηκε στο Βερολίνο η punk/rock τραγουδίστρια Nina Hagen. Ήταν μέλος του συγκροτήματος Automobil. Την εποχή της άνθισης του punk κινήματος στην Μεγάλη Βρετανία, μετακόμισε στο Λονδίνο όπου γνωρίστηκε με τους The Slits και The Sex Pistols. Επέστρεψε στην Γερμανία το 1977, όπου και κυκλοφόρησε ένα χρόνο αργότερα το πρώτο της άλμπουμ "Nina Hagen Band". Από τότε έχει κυκλοφορήσει 14 στούντιο άλμπουμ. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Marc Almond, Apocalypticaκ.α.

1927 Ο Justus P. Seeburg παρουσιάζει το πρώτο jukebox. Η πρώτη αυτή έκδοση έδινε στον ενδιαφερόμενο την δυνατότητα να να επιλέξει μεταξύ οκτώ δίσκων.

1972 Ο Neil Young και το άλμπουμ "Harvest" βρίσκονται στην πρώτη θέση των Βρετανικών και Αμερικάνικων Album Charts. Το άλμπουμ είχε κυκλοφορήσει στις 14 Φεβρουαρίου και ήταν το τέταρτο του τραγουδοποιού. Περιείχε επιτυχίες όπως τα "Old Man", "Heart of Gold" κ.α. Ήταν το πρώτο σε πωλήσεις άλμπουμ στην Αμερική για το 1972.

2006 Ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός James Blunt βρίσκεται στην κορυφή του Billboard Hot 100 με το τραγούδι "You're Beautiful". Είναι ο πρώτος Βρετανός καλλιτέχνης που ανεβαίνει στο Νο1 του Billboard Hot 100 μετά τον Elton John και το "Candle In The Wind 1997" το 1997. Το τραγούδι είναι μέρος του πρώτου άλμπουμ του τραγουδιστή με τον τίτλο "Back to Bedlam" (2004).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου