ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

METAL HAMMER GREECE (Official)

Στο τεύχος Φεβρουαρίου, το Metal Hammer αρπάζει την ευκαιρία των τριακοστών γενεθλίων ενός αριστουργηματικού δίσκου και τιμά το πιο επιτυχημένο κι επιδραστικό progressive συγκρότημα όλων των εποχών μ’ ένα μεγάλο αφιέρωμα, και πριν συνεχίσει με τα υπόλοιπα θέματά του, σταματά - ως οφείλει - για να ακούσει την γνώμη των αναγνωστών για τα καλύτερα και τα χειρότερα της περασμένης χρονιάς.

Με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων από την κυκλοφορία του συγκλονιστικού “MOVING PICTURES”, πραγματοποιούμε ένα πολυυυυυύ μεγάλο κι ενδελεχές αφιέρωμα στο φαινόμενο που ακούει στ’ όνομα RUSH, ένα συγκρότημα που παρότι έχει επηρεάσει όλους όσοι έπαιξαν ποτέ progressive (και όχι μόνο) κι έχει πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια δίσκους, παραμένει στον μέσο Έλληνα metal/rock ακροατή, σχετικά άγνωστο στην ολότητά του. Επιχειρούμε να χαρτογραφήσουμε μία ιστορία προόδου που ξεκίνησε στα τέλη των ‘60s και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Επίσης, δίνουμε το λόγο για να μιλήσουν για τους Rush και το “Moving Pictures”, στον Steven Wilson τωνPorcupine Tree, στον Gary Wehrkamp των Shadow Gallery, στον Mark Shelton των Manilla Road, στον Fenriz (ναι, καλά διαβάζετε!) των Darkthrone και στον Bob Katsionis των Firewind. Let’s forge a new mentality!

Όπως κάθε χρόνο τέτοιο μήνα, σας παρουσιάζουμε τ’ αποτελέσματα του δημοψηφίσματος των αναγνωστών για όσους μουσικούς και δίσκους και για όσες συναυλίες ή στήλες του περιοδικού ξεχωρίσατε - είτε θετικά, είτε αρνητικά - μέσα στο 2010. Φέτος, ο αριθμός των ψηφοδελτίων (με τη δυνατότητα να ψηφίζετε για πρώτη φορά μέσω του site, να έχει συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτό) ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και το δείγμα ήταν τόσο μεγάλο, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της τελικής σας ετυμηγορίας. Αν νομίζετε, πάντως, πως μπορείτε να μαντέψετε τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες, σας λέμε να το ξανασκεφτείτε και να διαβάσετε τις σχετικές σελίδες του τεύχους…

Συνεχίζοντας τα εξειδικευμένα αφιερώματα με τον γενικό τίτλο “FILE UNDER”, μετά το death metal δίνουμε τη σειρά στο New Wave of American Heavy Metal (εν συντομία N.W.O.A.H.M.) κα επιλέγουμε 30 albums, γνωστά ή λιγότερο γνωστά, που δίνουν μία σφαιρική εικόνα του εν λόγω ιδιώματος. Βάλτε Lamb Οf God, Killswitch Engage, Chimaira ή ό,τι άλλο παρεμφερές θέλετε, να παίζει στα ηχεία και αφεθείτε στο N.W.O.A.H.M. κύμα του αφιερώματος!

Επίσης, στο Metal Hammer που κυκλοφορεί, καθόμαστε δίπλα από το πιο καυτό καζάνι της Κόλασης και μιλάμε για τον Εωσφόρο και το “OPUS EPONYMOUS” με τη φωνή των GHOST, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις τους. Παίρνουμε γεμάτοι ανυπομονησία τηλέφωνο τον VICOTNIK των DHG (DØDHEIMSGARD) και τον ρωτάμε για όλα όσα συνέβησαν στο στρατόπεδό τους τα τελευταία 2 χρόνια, λίγο καιρό πριν την εμφάνισή τους επί αθηναϊκού εδάφους. Μπαίνουμε στο studio των SEPTICFLESH για ν’ ακούσουμε το επερχόμενο album τους, “THE GREAT MASS”, και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας και τη συζήτηση που είχαμε μαζί τους. Ακούμε τον OLAVI MIKKONEN των AMON AMARTH, να μας βάζει στο Viking κλίμα του συγκροτήματος και του πολυαναμενόμενου “SURTUR RISING” album. Με ιδιαίτερη χαρά που η κατάσταση της υγείας του καλυτερεύει, κουβεντιάζουμε με τον JÖRG MICHAEL των STRATOVARIUS για το νέο τους album, για power metal διπλομποτιές και για ένα μυστήριο τύπο που λεγόταν Gordon Perkins. Ο ιθύνων νους των EVERGREY, TOM ENGLUND, μας λέει για το πώς οι Σουηδοί ξεπέρασαν τις πρόσφατες δυσκολίες τους, αλλά και για το νέο τους πόνημα με τίτλο “GLORIOUS COLLISION”. Οι JAG PANZER επιστρέφουν με νέο album μετά από 7 χρόνια, και μιλάμε γι’ αυτό και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα με τον κιθαρίστα τους, MIKE BRIODY, ενώ ο SCHMIER των DESTRUCTION μας βάζει στον κόσμο του φρέσκου “DAY OF RECKONING” album τους, εκεί όπου το old-school thrash metal ζει και βασιλεύει.

Νομίζατε ότι τελειώσαμε; Όχι βέβαια! Στο νέο Metal Hammer μπορείτε, επιπλέον, να βρείτε συνεντεύξεις με τη μορφάρα των υπέρβαρων CROWBAR, KIRK WINDSTEIN, με τους ατμοσφαιρικούς dark metallers AGALLOCH, οι οποίοι μας μιλάνε για την επιστροφή τους με το “MARROW OF THE SPIRIT”, με τους technical/progressive deathmetallers OBSCURA για το δαιδαλώδες νέο album τους, “OMNIVIUM”, καθώς και με τους VERSUS HEAVEN, μία νέα ελληνική μπάντα που με το ντεμπούτο της εξαπολύει ευθύβολες U.S.-styled heavy/speed επιθέσεις προς κάθε κατεύθυνση.

Η super αφίσα αυτού του μήνα έχει το εξώφυλλο του “PLEASURE TO KILL” των KREATOR στη μία της πλευρά κι ένα κολάζ θεότρελων φωτογραφιών (μήπως είσαι κι εσύ μέσα ή κάποιος φίλος σου;) του NTINOS ARMY με αφορμή τα 10 χρόνια του «Κήπου του Προφήτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου