ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Σαν Σήμερα...1 Φεβρουαρίου

1952 Ο Αμερικανός R&B/Funk τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός Rick James (James Ambrose Johnson, Jr. 1948-2004) γεννήθηκε στο Buffalo της Νέας Υόρκης. Ανάμεσα στις επιτυχίες του είναι τα τραγούδια "Super Freak" και "Cold Blooded", το οποίο ήταν στην κορυφή του Billboard Black Singles Chart για έξι εβδομάδες το 1983.

1964 Ο κυβερνήτης της Αμερικάνικής πολιτεία Indiana ανακηρύσσει το τραγούδι-επιτυχία των Kingsmen "Louie Louie" πορνογραφικό και ζητάει από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πολιτείας να μην το αναμεταδίδουν.

1977 Οι Led Zeppelin αναγκάζονται να αναβάλουν για ένα μήνα την περιοδεία τους στην Βόρεια Αμερική λόγω ασθένειας του Robert Plant. Η περιοδεία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 27 Φεβρουαρίου στο Fort Worth του Texas, τελικά όμως ξεκίνησε την 1η Απριλίου στο Dallas Memorial Auditorium στο Dallas του Texas. Η τελευταία συναυλία της περιοδείας είχε προγραμματιστεί για τις 13 Αυγούστου, όμως διακόπηκε νωρίτερα λόγω του θανάτου του γιου του Robert Plant.

1992 Το άλμπουμ των Nirvana με τον τίτλο "Nevermind" βρίσκεται στη πρώτη θέση του Billboard 200. Είναι το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και είχε κυκλοφορήσει στις 24 Σεπτεμβρίου του 1991. Στην παραγωγή ήταν ο Butch Vig. Οι ηχογραφήσεις για το άλμπουμ έγιναν το Μάιο και τον Ιούνιο του 1991 στα Sound City Studios του Los Angeles. Εκτός από το πρώτο single "Smells Like Teen Spirit" το οποίο έγραψαν και τα τρία μέλη των Nirvana μαζί, όλα τα υπόλοιπα τραγούδια γράφτηκαν από τον Kurt Cobain. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "Smells Like Teen Spirit", "Come as You Are", "Lithium", "Breed" κ.α. Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", το άλμπουμ βρίσκεται στην 17η θέση. Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα.

2002 Μετά από ψηφοφορία οι αναγνώστες του περιοδικού Guitar World αναδεικνύουν τον κιθαρίστα των Metallica, Kirk Hammett, καλύτερο κιθαρίστα της χρονιάς για το βραβείο Hall Of Fame.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου