ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...7 Δεκεμβρίου

1949 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιός Tom Waits (Thomas Alan Waits) γεννήθηκε στο Pomona της Καλιφόρνια. Μετά από χρόνια ανέπτυξε ξεχωριστό στυλ, συνδυάζοντας διάφορα μουσικά στυλ όπως Rock, Blues, Jazz με την θεατρικότητα και την χαρακτηριστική φωνή του. Έγραψε μουσική για ταινίες αλλά και πρωταγωνίστησε σε αρκετές όπως "Down By Law" (Jim Jarmusch), "Dracula" (Francis Ford Coppola), "The Cotton Club", κ.α. Έχει κερδίσει δύο βραβεία Grammy για τα άλμπουμ του "Bone Machine" και "Mule Variations". Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "I Hope That I Don't Fall in Love with You", "The Piano Has Been Drinking", "Downtown Train", "Hold On", "Yesterday Is Here", "Alice", "Let It Rain", κ.α.


1990 Ο Αμερικανός R&B τραγουδιστής Dee Clark (Delectus Clark 1938-1990) απεβίωσε σε ηλικία 52 ετών από καρδιακή προσβολή στο Smyrna της Georgia. Το 1941 μετακόμισε στο Chicago και άρχισε την ενασχόληση του με την Gospel μουσική. Το 1952, σαν μέλος των Hambone Kids, πραγματοποίησε την πρώτη του ηχογράφηση, το τραγούδι "Hambone". Αφού πρώτα άλλαξε αρκετά συγκροτήματα, άρχισε σόλο καριέρα το 1957 και γνώρισε επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Just Keep It Up", "Hey Little Girl" και "Don't Walk Away From Me". Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής το 1961 με το τραγούδι "Raindrops" το οποίο ανέβηκε στην δεύτερη θέση του Billboard, πουλώντας πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα.


1968 Στην κορυφή των Βρετανικών Album Charts βρίσκονται οι The Beatles και το "The White Album". Ηχογραφήθηκε από τις 30 Μαΐου έως τις 14 Οκτωβρίου στα στούντιο Abbey Road και Trident του Λονδίνου. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Back in the U.S.S.R.", "While My Guitar Gently Weeps", "Helter Skelter", "Revolution 1", κ.α. Θα παραμείνει στην κορυφή των charts για επτά εβδομάδες.


1976 Δύο ημέρες μετά την συμμετοχή του στο Smile Jamaica Concert στο National Heroes Park του Kingston, ο Bob Marley τραυματίζεται από τα πυρά αγνώστου άντρα ο οποίος εισβάλει στο σπίτι του. Η γυναίκα του Rita και ο μάνατζερ Don Taylor επίσης τραυματίζονται ελαφρά. Οι δράστες δεν συνελήφθησαν ποτέ.

1991 Οι U2 και το άλμπουμ τους "Achtung Baby" βρίσκονται στην κορυφή του Billboard 200. Είχε ηχογραφηθεί από τον Οκτώβριο του 1990 έως το Σεπτέμβριο του 1991 στο Hansa Studios του Βερολίνου και Windmill Lane Studios του Δουβλίνου. Έκανε ντεμπούτο στο No 1 του Billboard και οι πωλήσεις του μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα 18 εκατομμύρια αντίτυπα. Το 1993 θα χαρίσει στους U2 το βραβείο Grammy "Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocal". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "One", "Mysterious Ways", "Even Better Than the Real Thing", "Who's Gonna Ride Your Wild Horses", κ.α. Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time" βρέθηκε στη 62η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου