ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...10 Δεκεμβρίου

1972 Ο Brian Molko των Placebo γεννήθηκε στις Βρυξέλλες (Βέλγιο). Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη Σκωτία, γενέτειρα της μητέρας του. Ο πατέρας του είχε όνειρο να δει τον γιο του τραπεζικό υπάλληλο, αλλά δεν τα κατάφερε... Σε ηλικία 16 ετών οι γονείς του, του αγοράζουν μια Telecaster Replica και αρχίζει να μαθαίνει κιθάρα. Αργότερα μελετάει και άλλα μουσικά όργανα όπως, μπάσο, σαξόφωνο, τύμπανα και πιάνο. Ο Molko και ο Stefan Olsdal παρότι παρακολουθούσαν μαθήματα στο American International School of Luxembourg δεν είχαν διασταυρώσει πορείες, μέχρι που συναντήθηκαν στο Λονδίνο το 1994. Το αρχικό όνομα του γκρουπ ήταν Ashtray Heart αλλά γρήγορα το αλλάζουν σε Placebo. Μέχρι σήμερα, μετά από 13 χρόνια πορείας με τους Placebo, έχει κυκλοφορήσει έξι στούντιο άλμπουμ, με πωλήσεις πάνω από 14 εκατομμύρια αντίτυπα. Έχει ένα γιο, τον Cody, που απέκτησε με την πρώην κοπέλα του, Helena Berg. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "You Don't Care About Us", "Every You Every Me", "The Bitter End", "English Summer Rain", κ.α.


1967 Ο Αμερικανός Soul τραγουδιστής Otis Redding (Otis Ray Redding, Jr. 1941-1967) απεβίωσε σε ηλικία 26 ετών όταν κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, το αεροπλάνο που επέβαινε πέφτει στην λίμνη Wisconsin. Στο δυστύχημα σκοτώνονται επίσης και όλα τα μέλη της μπάντας του, The Bar-Kays. Αποκαλείται και Βασιλιάς της Soul. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1989, στο Songwriters Hall of Fame το 1994 και το 1999 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στη μουσική. Το 2008 στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The Greatest Artists of All Time", το όνομα του βρέθηκε στην όγδοη θέση. Δημοφιλή τραγούδια του: "Try a Little Tenderness", "Shake" και "(Sittin' On) The Dock of the Bay", το οποίο ηχογραφήθηκε τρεις ημέρες πριν τον θάνατο του. Το όνομα του θεωρείται συνώνυμο της Soul μουσικής.


1971 Ο Frank Zappa τραυματίζεται σοβαρά, σε μια συναυλία του στο Rainbow Theatre του Λονδίνου, όταν ο ζηλιάρης φίλος μιας θαυμάστριας του περνάει τα μέτρα ασφαλείας και τον σπρώχνει κάτω από τη σκηνή. Με σπασμένο πόδι και αστράγαλο και κάταγμα στο κρανίο, θα περάσει τους επόμενους εννέα μήνες σε αναπηρικό καροτσάκι.


1983 Το τραγούδι των Paul McCartney και Michael Jackson, "Say Say Say", ανεβαίνει στο No 1 του US Billboard Hot 100. Ήταν σε παραγωγή του George Martin για το πέμπτο άλμπουμ του McCartney, "Pipes of Peace" που κυκλοφόρησε στις 31 Οκτωβρίου.


1998 Ο Bruce Springsteen κερδίζει δικαστική διαμάχη 2 ½ ετών με δύο βρετανικές δισκογραφικές εταιρείες που ήθελαν να κυκλοφορήσουν 19 ανέκδοτα τραγούδια από το ξεκίνημα της καριέρας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου