ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...15 Νοεμβρίου

1957 Οι Buddy Holly and the Crickets κυκλοφορούν το Rock and Roll τραγούδι "Peggy Sue". Ήταν μια δημιουργία των Buddy Holly, Jerry Allison και Norman Petty. Το 2004 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρέθηκε στη 194η θέση. Αρχικά ο τίτλος του τραγουδιού ήταν "Cindy Lou", το όνομα της ανιψιάς του Buddy Holly, αργότερα μετονομάστηκε σε "Peggy Sue" από το όνομα της γυναίκας του ντράμερ του συγκροτήματος Jerry Allison.


1969 Η Janis Joplin συλλαμβάνεται με την κατηγορία της απρεπούς συμπεριφοράς σε συναυλία της στο Tampa της Florida. Κατά την διάρκεια της συναυλίας, όταν ένας αστυνομικός άρχισε να φωνάζει στους παρευρισκόμενους με μια ντουντούκα - του είπε: "Don't fuck with those people! Ε κύριε, γιατί είσαι τόσο νευρικός; Μήπως πλήρωσες πέντε δολάρια εισιτήριο;". Όταν αργότερα της ζητήθηκε από την αστυνομία, να ζητήσει στον κόσμο να καθίσει κάτω τους απάντησε: "I'm not telling them shit"... Οι κατηγορίες αποσύρθηκαν αργότερα.


1974 Οι The Faces κυκλοφορούν το τελευταίο τους επίσημο single, με τραγουδιστή τον Rod Stewart, με το τίτλο "You Can Make Me Dance, Sing or Anything". Ολόκληρος ο τίτλος του τραγουδιού ήταν "You Can Make Me Dance, Sing or Anything (Even Take the Dog for a Walk, Mend a Fuse, Fold Away the Ironing Board, or Any Other Domestic Shortcomings)". Θα ανέβει μέχρι την 12η θέση των UK Singles Chart και είναι το τραγούδι με τον μεγαλύτερο τίτλο που έχει ανέβει ποτέ στα Βρετανικά chart.


1986 Κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ του Rap Rock συγκροτήματος The Beastie Boys με τον τίτλο "License to Ill". Είναι το πρώτο Rap άλμπουμ που φτάνει στην πρώτη θέση του Billboard. Μέχρι σήμερα οι πωλήσεις του ξεπερνούν τα εννέα εκατομμύρια αντίτυπα. Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρέθηκε στην 217η θέση. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Fight for Your Right", "No Sleep Till Brooklyn", "The New Style", κ.α.


1988 Οι Metallica αρχίζουν την Αμερικανική περιοδεία τους And Justice For All από το Toledo του Ohio. Την συναυλία άνοιξαν οι Queensryche.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου