ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα...6 Ιουλίου

1925 Ο πρωτοπόρος της Rock and Roll Bill Haley (William John Clifton Haley, Jr. 1925-1981) γεννήθηκε στο Highland Park του Michigan των Η.Π.Α. Με το συγκρότημα του, Bill Haley & His Comets, στις αρχές της δεκαετίας του '50, ήταν από τους καλλιτέχνες που βοήθησαν στην εξάπλωση της Rock n' Roll στην Αμερική. Μεγάλη τους επιτυχία τα τραγούδια "Rock Around the Clock" και "Shake, Rattle and Roll" (Big Joe Turner). Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1987.

1955 Το τραγούδι "Baby Let's Play House" γίνεται το πρώτο τραγούδι του Elvis Presley που ανεβαίνει στο top 10 του Country Singles chart. Είχε πρωτοηχογραφηθεί από τον Arthur Gunter το 1954 για την Excello Records.

1957 Σε μια παράσταση των The Quarrymen στον κήπο της εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στο Liverpool, ο John Lennon συναντά για πρώτη φορά τον Paul McCartney. Ο McCartney μαθαίνει τον Lennon πως να παίζει το τραγούδι "Twenty Flight Rock" του Eddie Cochran και εκείνος του κάνει την πρόταση να ενσωματωθεί στο συγκρότημα...

1965 Στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Four Tops με το τραγούδι "I Can’t Help My Self". Στην δεύτερη θέση οι The Rolling Stones με το "(I Can't Get No) Satisfaction", το οποίο λίγο αργότερα θα γίνει το πρώτο τους No 1 στην Αμερική.

2005 Το τελευταίο φεστιβάλ Live 8 πραγματοποιείται στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, με τον τίτλο Edinburgh 50,000 - The Final Push. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Snow Patrol, Travis, Texas, Annie Lennox και The Corrs. Την ίδια ημέρα πραγματοποιείται στην πόλη, η σύνοδος της G8.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου