ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

1950 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Huey Lewis (Hugh Anthony Cregg III) γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη. Είναι ιδρυτής του συγκροτήματος Huey Lewis and the News, με τους οποίους γνώρισε επιτυχία στις αρχές της δεκαετίας του '80 με την κυκλοφορία του άλμπουμ "Sports", το οποίο ανέβηκε μέχρι την πρώτη θέση του US Billboard 200. Το 1985 πρωταγωνίστησε στην ταινία "Back to the Future", στην οποία συμμετείχε επίσης στο soundtrack με δύο τραγούδια, "Back in Time" και "The Power of Love".

1959 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Marc Cohn (Marc Craig Cohn) γεννήθηκε στο Cleveland του Ohio. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής με την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ "Marc Cohn" το 1991 και το τραγούδι "Walking in Memphis". Το 1992 κέρδισε το βραβείο Grammy, "Best New Artist".

1954 Στο Sun Studio του Memphis, ο Elvis Presley πραγματοποιεί τις πρώτες του "επαγγελματικές" ηχογραφήσεις, τα τραγούδια "That's All Right (Mama)" και "Blue Moon of Kentucky", τα οποία είχε πρωτοηχογραφήσει ο Arthur Crudup το 1946. Τα τραγούδια θα κυκλοφορήσουν στα ράφια των δισκοπωλείων στις 19 Ιουλίου.
1969 Δύο ημέρες μετά τον θάνατο του πρώην κιθαρίστα τους Brian Jones, οι The Rolling Stones δίνουν δωρεάν συναυλία στο Hyde Park αφιερωμένη στη μνήμη του. Η συναυλία είχε οργανωθεί εβδομάδες πριν τον θάνατο του Jones, με σκοπό να παρουσιάσουν τον αντικαταστάτη του...

1993 Κυκλοφορεί το όγδοο στούντιο άλμπουμ των Ιρλανδών U2, με τίτλο "Zooropa". Ηχογραφήθηκε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας από τον Φεβρουάριο έως και τα τέλη Μαΐου. Δημοφιλή τραγούδια του: "Numb", "Lemon", "Stay (Faraway, So Close!)", κ.α. Ανέβηκε μέχρι την πρώτη θέση των Βρετανικών αλλά και Αμερικάνικων charts. Το 1994 κέρδισε το βραβείο Grammy, "Best Alternative Music Album". Οι πωλήσεις του, μέχρι σήμερα, ξεπερνούν τα δέκα εκατομμύρια αντίτυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου