ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Σαν Σήμερα...20 Οκτωβρίου

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΕΣ  ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚΑΡΕΤΕ ΕΔΩ - - > http://radiomusicrock.blogspot.com ….
///////////


1950 O Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Tom Petty (Thomas Earl Petty) γεννήθηκε στο Gainesville της Florida. Είναι μέλος του συγκροτήματος Tom Petty and the Heartbreakers στους οποίους ενσωματώθηκε στο 1979. Γνώρισε μαζί τους επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Breakdown", "Refugee", "You Got Lucky", "Jammin' Me", "Learning to Fly", κ.α. Το 1988, μαζί με τους Bob Dylan, George Harrison, Roy Orbison και Jeff Lynne δημιούργησαν το supergroup Traveling Wilburys κερδίζοντας το βραβείο Grammy, "Best Rock Performance by a Duo or Group", για το άλμπουμ "Traveling Wilburys Vol. 1". Το 1989 κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο άλμπουμ, το οποίο περιείχε την επιτυχία "I Won't Back Down". Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame 2002.

1977 Ο τραγουδιστής, στιχουργός και ιδρυτικό μέλος του Southern Rock συγκροτήματος Lynyrd Skynyrd, Ronnie Van Zant (Ronald Wayne Van Zant 1948-1977) μαζί με τον κιθαρίστα του γκρουπ Steve Gaines (Steven Earl Gaines 1949-1977), την αδερφή του Steve, Cassie Gaines (Cassie LaRue Gaines 1948-1977) η οποία έκανε τα φωνητικά και τον road manager του συγκροτήματος Dean Kilpatrick σκοτώνονται όταν το αεροπλάνο που επέβαιναν συνετρίβη στο Gillsburg του Mississippi. Το αεροσκάφος Convair 240 έμεινε από καύσιμα και ο πιλότος αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση. Το δυστύχημα συνέβη τρεις ημέρες μετά την κυκλοφορία του πέμπτου στούντιο άλμπουμ τους "Street Survivors". Σκοτώθηκαν επίσης ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης ενώ τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος επέζησαν παρά τα σοβαρά τραύματά τους.

1997 Ο κιθαρίστας των Canned Heat, Henry Vestine (Henry Charles Vestine 1944-1997), γνωστός και ως "The Sunflower", απεβίωσε σε ηλικία 52 ετών στο Παρίσι κατά την διάρκεια της περιοδείας του συγκροτήματος στην Ευρώπη. Η νεκροψία έδειξε καρδιακή ανεπάρκεια. Το 2003 βρέθηκε στην 77η θέση της λίστας του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Guitarists of All Time".

1960 Ο Roy Orbison βρίσκεται στην κορυφή των Βρετανικών Single Charts με το τραγούδι "Only The Lonely". Ήταν μέρος του άλμπουμ "Only the Lonely (Know How I Feel)". Το 1999 τιμήθηκε με τον τίτλο Grammy Hall of Fame και το 2004 βρέθηκε στη 232η θέση της λίστας του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time".

1980 Οι U2 κυκλοφορούν το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο "Boy". Η παραγωγή ήταν του Steve Lillywhite και ηχογραφήθηκε στα Windmill Lane Studios του Δουβλίνου. Θα ανέβει μέχρι την 63η θέση του Billboard ενώ στη Μεγάλη Βρετανία στο Νο52 του UK album chart. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "I Will Follow", "A Day Without Me", κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου