ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Σαν Σήμερα...19 Οκτωβρίου

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΕΣ  ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚΑΡΕΤΕ ΕΔΩ - - > http://radiomusicrock.blogspot.com ….
////////////

1944 Ο θρύλος της Reggae, φίλος και συνεργάτης του Bob Marley στους The Wailers, Peter Tosh (Winston Hubert McIntosh 1944-1987), γεννήθηκε στο Westmoreland της Jamaica. Ο Peter Tosh θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της Reggae μουσικής και μαζί με τους The Wailers την έκαναν διάσημη έξω από τα στενά σύνορα της Jamaica. Το 1974, μετά την άρνηση της δισκογραφικής εταιρίας των The Wailers να κυκλοφορήσει το σόλο άλμπουμ του, ο Tosh αποχωρεί από το συγκρότημα. Σαν σόλο καλλιτέχνης κυκλοφόρησε επτά στούντιο άλμπουμ. Το Μάρτιο του 1988, λίγους μήνες μετά το θάνατο του, ο Peter Tosh κέρδισε το βραβείο "Best Reggae Recording" στην 30η τελετή απονομής Grammy Awards για το άλμπουμ "No Nuclear War". Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Apartheid", "Equal Rights", "Don't Look Back" (μαζί με τον Mick Jagger), "Legalize It", κ.α.

1948 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και κιθαρίστας Patrick Simmons γεννήθηκε στο Aberdeen της Washington. Υπήρξε δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Rock συγκρότημα The Doobie Brothers που σημείωσαν επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Listen to the Music", "Long Train Runnin'", "What a Fool Believes", κ.α. Κυκλοφόρησε δύο σόλο άλμπουμ, "Arcade" το 1983 και "Take Me to the Highway" το 1998. Το όνομα του γράφτηκε στο Vocal Group Hall of Fame το 2004.

1988 Ο Αμερικανός Blues τραγουδιστής και κιθαρίστας Son House (Eddie James House, Jr. 1902-1988) απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών στο Detroit του Michigan από την ασθένεια του καρκίνου. Υπήρξε επιρροή για μπλουζίστες όπως οι Muddy Waters και Robert Johnson. Ο Jack White των The White Stripes αφιέρωσε το πρώτο και ομώνυμο άλμπουμ του συγκροτήματος (1999) στον House και στο δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους, "De Stijl" (2000) διασκεύασαν το τραγούδι του House, "Death Letter", το οποίο παρουσίασαν στην 46η απονομή των βραβείων Grammy το 2004.

1979 Οι Fleetwood Mac κυκλοφορούν το δωδέκατο άλμπουμ τους με τίτλο "Tusk". Έφτασε μέχρι την 4η θέση του Billboard, ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Sara", "Sisters of the Moon", "Angel", κ.α.

1993 Οι Pearl Jam κυκλοφορούν το δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους με τον τίτλο "Vs.". Θα ανέβει στο Νο1 του Billboard όπου και θα παραμείνει για 5 εβδομάδες. Μόνο την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 900 χιλιάδες αντίτυπα. Μέχρι την άνοιξη του 2007 είχε πουλήσει μόνο στην Αμερική 5,9 εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Go", "Animal", "Dissident", κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου