ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Ο ΝΕΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ROCK GLUBBING

Ακόμα κι όταν η περιοχή του Ψυρρή
αυτοανακηρύχθηκε σε επίκεντρο του αθηναϊκού night out, ακόμα κι όταν το κοινό άρχισε να ξεμακραίνει από το κέντρο προς το Γκάζι ή τους Αμπελοκήπους, τα Εξάρχεια δεν έχασαν ποτέ το σκληρό τους κιθαριστικό soundtrack. Μάλιστα, η κινητικότητα της περιοχής αποδεικνύει πως, σε πείσμα των mainstream καιρών, η rock αλτερνατίβα παρέμεινε πιστή στο downtown. Σήμερα, τρεις μετακινήσεις γνωστών στεκιών καθώς και δύο καινούργια clubs διαμορφώνουν τον νέο χάρτη του εξαρχειώτικου rock clubbing.
Roi Mat'Ανοιξε στα τέλη του 2008 καταλαμβάνοντας μέρος της «Μποέμισσας», του γνωστού ρεμπετάδικου της περιοχής, που διέκoψε πρόσφατα τη λειτουργία του.
Xάρη στην «αδερφική» του σχέση με το παρακείμενο «Αν Club», το «Roi Mat» εξελίχθηκε σε σταθερό σημείο συνάντησης του μουσικόφιλου κοινού, γι' αυτό και θα το βρείτε συχνά γεμάτο λίγα λεπτά μετά τη λήξη ενός πολυσυζητημένου live στις σκηνές της πόλης. Οι θαμώνες του είναι ένα μωσαϊκό από ροκαμπιλάδες της παλιάς φρουράς, indie kids αλλά και φίλους του σκληρού μεταλλικού ήχου. Οι αναλογίες τους αλλάζουν ανάλογα με την ημέρα: τις Πέμπτες ο έμπειρος ραδιοφωνικός παραγωγός Χρήστος Δασκαλόπουλος επιλέγει stoner, punk, post punk μουσικές και τις αναμειγνύει με ανερχόμενα νέα σχήματα από τη Βρετανία, την Αμερική και την Αυστραλία. Τις Κυριακές ο hard και heavy ήχος έχει την τιμητική του, τις Τετάρτες γίνονται αφιερώματα στο stoner rock, ενώ τις υπόλοιπες νύχτες το πρόγραμμα γίνεται ακόμα πιο πολυσυλλεκτικό.

O Κήπος της Καλάσνικοφ/Nouvelle Decadence«Ο Κήπος της Καλάσνικοφ» στεγάζεται στο ισόγειο ενός όμορφου νεοκλασικού του 1880 και δίνει έμφαση στη μουσική των '60s, διοργανώνοντας πολλές καλλιτεχνικές δράσεις. Οι μεγάλες αλλαγές, πάντως, ήρθαν στο stage του πρώτου ορόφου, όπου στη θέση του club «Συχνότητες» εγκαταστάθηκε το «Nouvelle Decadence», ίσως το πιο τρελό και δραστήριο αθηναϊκό rock club, που δεν έμεινε με δεμένα τα χέρια αφού άφησε την έδρα του στην οδό Βουλγαροκτόνου. Σε νέα έδρα πια, ο Νίκος Λακόπουλος και η ομάδα του έρχονται να διαμορφώσουν μια μικρή καλλιτεχνική πόλη, όπου η indie μουσική είναι μονάχα μία από τις πολλές πτυχές της δράσης της. Εδώ θα λειτουργήσει -από το πρωί- το «Κομμωτήριο του Decadence», ενώ σύντομα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του και το «Πανεπιστήμιο του Decadence», με σεμινάρια και εργαστήρια εικαστικών, χαρακτικής και DJing. Σχεδιάζονται, επίσης, προβολές ταινιών, ανοιχτές συζητήσεις και βραδιές ποίησης, ενώ στο άμεσο μέλλον η σοφίτα του club θα μετατραπεί σε ατελιέ, όπου θα φιλοξενείται η δουλειά νέων ζωγράφων. Texas NecropolisΟ σκληρός ήχος έχει πιστούς και αφοσιωμένους οπαδούς που στηρίζουν έμπρακτα τους μουσικούς τους ήρωες, γι' αυτό και η κίνηση του «Texas» να μεταφερθεί σε χώρο συναυλιακού χαρακτήρα, στο πρώην «Underworld», ήταν το λιγότερο εύστοχη. Στο stage του «Texas Necro­polis» φιλοξενούνται metal, punk και hard rock συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η πάλαι ποτέ dark wave φρουρά του «Underworld» έχει παραδώσει τη σκυτάλη σε αγόρια με χαίτες και τζην-σωλήνες καθώς και σε κορίτσια με δερμάτινες, κοντές μαύρες φούστες. Στη σπάνια περίπτωση που δεν θα πετύχεις συναυλία (συνήθως έχουν πολύ χαμηλό αντίτιμο εισόδου), θα ακούσεις ένα all around rock πρόγραμμα, το οποίο ξεκινά από τους Depeche Mode και φτάνει στους Slipknot. Ανυπέρβλητο παραμένει το εντυπωσιακό ντεκόρ του club, που είναι εμπνευσμένο από την ταινία «Seven» και τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα.

SkullΔίχως να αποτελεί ακριβώς νέα άφιξη, το «Skull» (που λειτουργεί μονάχα τις Παρασκευές και τα Σάββατα) παραμένει πιστό στον underground χαρακτήρα του και γι' αυτόν το λόγο είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό. Στην είσοδό του δεν θα βρεις φαντεζί επιγραφές και φώτα από νέον. Στα γκρίζα ντουβάρια του υπογείου όπου στεγάζεται δεν έχει βάλει την υπογραφή του κάποιος επώνυμος interior designer. Μοναδική διακοσμητική παρέμβαση η ταπετσαρία με τις αφίσες των ομάδων και σόου που έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς: ένα συνονθύλευμα από fetish shows και parties των Yes it Does!! Sure it Does!!, αφιερώματα στη σκοτεινή πλευρά των '80s αλλά και σε πιο ειδικές, έως και noise μουσικές. Το σκηνικό παραμένει άγριο και βιομηχανικό, το εκάστοτε crowd όμως δίνει πάντα τη δική του ιδιαίτερη νότα.

Underworld GenesisΕγκαταστάθηκε πρόσφατα στην οδό Ιπποκράτους, ανταλλάσσοντας θέση με το «Texas». Με τα electric blue φώτα και τις μεταλλικές μπάρες να αγκαλιάζουν το «σκαρί» του, με τα γλυπτά και τις εικαστικές εγκαταστάσεις να δίνουν dark τόνο, το νέο «Underword» εξακολουθεί να μοιάζει με σκηνικό φουτουριστικής ταινίας τρόμου. Το μουσικό του πρόγραμμα παραμένει σκοτεινό (δίνοντας έμφαση στη μουσική των '80s), ενώ δεν λείπουν και αφιερώματα σε πιο εξειδικευμένες πτυχές της dark wave σκηνής, όπως η ambient, η folk και η industrial μουσική.
Στο πατάρι του, μάλιστα, υπάρχει και δεύτερο, μικρότερο stage, το οποίο λειτουργεί με αυτόνομα μπαρ και decks.
INFOROI MAT
Σολωμού 17-19, 2103305056
ΚΉΠΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ/NOUVELLE DECADENCE
Εμμ. Μπενάκη 87, 2103813685
TEXAS NECROPOLIS
Θεμιστοκλέους και Γαμβέττα 5, 6972802171
SKULL Ι
πποκράτους και Λάμπρου Κατσώνη 11, 6936457453
UNDERWORLD GENESIS
Ιπποκράτους 56, Εξάρχεια, 6972802171
Χρήστος Καρράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου