ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Έρχονται οι Levellers στο Fuzz

Το συγκρότημα που έχει μείνει στην ιστορία ως το συγκλονιστικότερο headline act στην ιστορία του Glastonbury Festival, με την επική τους εμφάνιση το 1994 έρχεται στην Αθήνα για να μας δώσει επιτέλους λίγο rolling anarchy, αυτό το εκρηκτικό χαρμάνι που μπλέκει ιδανικά τη βρετανική folk με την ωμότητα του punk rock. Τη συναυλία ανοίγουν οι Zebra Tracks και οι Big Sleep.
20 χρόνια ιστορίας κι όμως οι πλάτες των Levellers δεν έχουν βαρύνει καθόλου και εξακολουθούν να ηχογραφούν αδιάλειπτα το ένα δισκογραφικό διαμάντι μετά το άλλο, χωρίς ποτέ να παραλείπουν να δίνουν ξεσηκωτικές συναυλίες είτε σε δεκάδες χιλιάδες fans που τους ακολουθούν σε μεγάλα festivals σε όλο τον κόσμο, είτε σε μικρές pub στην γενέτειρα τους, το Brighton.
Στην πανέμορφη αυτή πόλη του βρετανικού νότου, σχηματίστηκαν πριν από δύο δεκαετίες όταν ο Jeremy Cunningham συνάντησε τον Mark Chadwick και προσπάθησε να του πουλήσει το μπάσο του. Σύντομα όμως συνειδητοποίησαν οτι εκτός από την κοινή τους αγάπη για το αλκοόλ και τις αριστερές -σχεδόν αναρχοαυτόνομες- πολιτικές τους πεποιθήσεις τους ένωνε και η μουσική.
Σύντομα, ακολούθησε η προσθήκη του drummer Charlie Heather και μόλις ένιωσαν την ανάγκη για κάτι ξεχωριστό στον ήχο τους, μπήκε στο σχήμα ο βιολιστής Jon Sevink, κουνιάδος του Mark. Συχνά πυκνά πάνω στη σκηνή τους πλαισιώνει ο Stephen Boakes παίζοντας didgeridoo και μαζί με τον Matt Savage στα keyboards και τον Simon Friend στην κιθάρα ολοκληρώνουν το συγκρότημα που έχει αφήσει ιστορία με τις εκρηκτικές τους live εμφανίσεις.
Στη συναυλία τους στο FUZZ θα ακούσουμε ζωντανά κομμάτια-ύμνους όπως τα One Way, 15 Years, Carry Me, Dirty Davey, 100 Years of Solitude, What A Beautiful Day, Dog Train, Come On και φυσικά το cult classic ορισμό του folk-punk Riverflow.
Mαζί τους οι «δικοί μας» Zebra Tracks, από τα σπλάχνα της SonicPlayground, ένα σχήμα που πάντα ξαφνιάζει ευχάριστα με την άρτιότητα των συνθέσεων και την παθιασμένη ερμηνεία τους. Θα μας παρουσιάσουν τα κομμάτια από το φρέσκο "A Family Picture from..." αλλά και παλιά αγαπημένα απο το ομώνυμο EP τους.
ΠΟΥ: Fuzz Club, Βουλιαγμένης 22, Αθήνα
ΠΟΤΕ: 16 Οκτωβρίου, 21:00
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ INTERNET: 20€(περιορισμένα εισιτήρια στο http://athlevellers.eventbrite.com/)
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 25€
TAMEIO: 30€
TICKET HOUSE: Πανεπιστημίου 42

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου