ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Ήχοι από το Διαδίκτυο

Όσοι αποφεύγουν τις πιο «διευρυντικές» μεθόδους της alternative rock σκηνής και παραμένουν πιστοί στο κλασικό τρίο κιθάρας - μπάσου - ντραμς και μάλιστα με χωρίς ιδιαίτερους στιχουργικούς προβληματισμούς θα χαρούν ιδιαίτερα ανακαλύπτοντας τους Capulet (http://www.myspace.com/capulet καθώς πολύ απλά... κάνουν τη δουλειά τους πολύ καλά! Φέρουν επάξια το μεγάλο βάρος του rock 'n' roll όπως το έχουμε γνωρίσει και λατρέψει τόσα χρόνια με την ανεκτίμητη κληρονομιά μεγάλων συγκροτημάτων - ογκόλιθων που πλέον αποτελούν σημεία αναφοράς για τις καινούργιες μπάντες, όσο άχαρο και αν είναι αυτό το σκεπτικό. Τα πέντε μέλη του γκρουπ μεγάλωσαν στην Δυτική Κόβινα των ΗΠΑ και ως «κολλητάρια» μεταξύ τους σχημάτισαν τους Capulet το 2003. Μέχρι σήμερα έχουν κατορθώσει να δώσουν αρκετές συναυλίες και να ηχογραφήσουν ένα ικανοποιητικό αριθμό τραγουδιών.
Οι συνθέσεις τους ομολογουμένως μονοδιάστατες και ελάχιστα ξεφεύγοντας από τον γνώριμο retro garage ήχο, αλλά στη συγκεκριμένη αυτή απλότητα κρύβεται και όλο το απέριττο μεγαλείο τους, μια μοναδική «kick ass» διάσταση όπως θα έλεγαν και οι Ramones. Οι ενορχηστρώσεις τους πρωτογενείς και λιτές, με εύστοχα και δουλεμένα φωνητικά αλά Julian Casablancas, δηλαδή του τραγουδιστή των Strokes (ή μήπως θυμίζοντας απευθείας Lou Reed;) και συγχορδίες που ακούγονται σχεδόν... μινιμαλιστικές. Γενικότερα μια έντονη επιρροή -ανάμεσα σε πλήθος άλλες- από τους Strokes την έχουν. Απολύτως κατάλληλοι λοιπόν για ιδρωμένες βραδιές σε κλειστά εφηβικά κλαμπ που δεν πάσχουν από άγχος σκληράδας. Δεν ζητούν και ούτε υπόσχονται πολλά, μας φέρνουν στο νου δεκάδες άλλα πράγματα (και συγκεκριμένες μελωδίες ακόμα) αλλά το κάνουν έτσι ώστε να... μας αρέσει! Το εννοούν («they mean it», όπως λέει και η χαρακτηριστική αγγλική έκφραση) που λέμε.
Μην ξεχνάμε ότι εκατοντάδες μεγάλα συγκροτήματα λειτούργησαν μα και μεγαλούργησαν επάνω στο συγκεκριμένο πρότυπο και με αυτό το μουσικό στιλ, έχοντας μαζί τους ένα κοινό που πιστεύει ότι πολλές φορές η αληθινά σπουδαία μουσική κρύβεται στην ανόθευτη σαγήνη της απλότητας.
ΕΓΡΑΨΕ: ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΪΤΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου