ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Βασίλης Παπακωνσταντίνου για μία βραδιά στη Νέα Ιωνία

Την Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2009, στις 21:00
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Ιωνίας παρουσιάζει την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στις 9.00 το βράδυ, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας, τον καταξιωμένο και τον πλέον αναγνωρισμένο Rocker και ανυποχώρητο σύμβολο της ποιοτικής ελληνικής μουσικής σκηνής, Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Μαζί του η Σοφία Στρατή και ο Κώστας Γαλίτης.
Ο Βασίλης Παπακωσταντίνου αποτελεί πολύτιμο κομμάτι της ζωντανής μουσικής ιστορίας του τόπου μας. Η πολύχρονη και πολύτιμη παρουσία του στον χώρο της μουσικής τον έχουν κατατάξει στους καλλιτέχνες που κοσμούν με την παρουσία και το έργο τους το χώρο της τέχνης, τον έχουν σταθεροποιήσει 35 χρόνια τώρα στην πρώτη γραμμή των μουσικών προτιμήσεων όλων μας. Γεννήθηκε την 21η Ιουνίου του 1950 στο χωριό Βάστα της Αρκαδίας κοντά στη Μεγαλόπολη. ʼρχισε να τραγουδάει έντεχνο ελληνικό τραγούδι στις αρχές της δεκαετίας του '70. Το 1973 μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας, πήγε στη Γερμανία - στο Μόναχο όπου συμμετείχε σε επιτροπές αντιδικτατορικού αγώνα, τραγουδώντας παράλληλα σε πολλά στέκια Ελλήνων φοιτητών και ομογενών. Η πρώτη του σημαντική γνωριμία έγινε το καλοκαίρι του 1974, συναντώντας, στο Παρίσι, το Μίκη Θεοδωράκη. Η συνεργασία τους όμως έμελλε να αρχίσει δύο χρόνια αργότερα. Την ίδια χρονιά επέστρεψε στην Ελλάδα και άρχισε ουσιαστικά την επαγγελματική του πορεία στο τραγούδι. Τραγούδησε σε μπουάτ και ηχογράφησε ένα μικρό δίσκο 45 στροφών. Την ίδια χρονιά συμμετέχει στην ηχογράφηση του δίσκου του Μάνου Λοΐζου «Τα τραγούδια του δρόμου». Το 1975 ηχογράφησε «Τα αγροτικά» του Θωμά Μπακαλάκου. Την ίδια εποχή γνώρισε δυο συνθέτες με τους οποίους συνεργάστηκε στενά στην πορεία του. Τον Μάνο Λοΐζο και τον Θάνο Μικρούτσικο. Το 1976 συνεργάστηκε για πρώτη φορά στη δισκογραφία με το Μίκη Θεοδωράκη, στο δίσκο «Της εξορίας», και το 1978 ο συνθέτης τον επέλεξε για την παγκόσμια περιοδεία του. Τραγούδησε σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία. Από εκείνη την εποχή, λίγο πριν το πέρασμα στη δεκαετία του "80, αρχίζει να εκδηλώνει τις επιρροές του από τη διεθνή ροκ μουσική σκηνή. Ερμηνεύει τραγούδια με ήχο σαφώς πιο ηλεκτρικό και στίχο πιο αιχμηρό και πιο παρεμβατικό. Αυτό γίνεται σταδιακά, ξεκινώντας με δύο δίσκους που κυκλοφόρησαν το 1978 και 1982 αντίστοιχα. Ο πρώτος είχε ως τίτλο το όνομα του και περιλάμβανε τραγούδια του Αντώνη Βαρδή, και διασκευές τραγουδιών του Διονύση Σαββόπουλου και του Μίκη Θεοδωράκη. Ο δεύτερος, το «Φοβάμαι», με τραγούδια του Μάνου Λοΐζου, του Λάκη Παπαδόπουλου, του Γιάννη Ζουγανέλη και του Γιάννη Γλέζου, γνωρίζει μεγάλη αποδοχή και θεμελιώνει την μετέπειτα πορεία του μέχρι σήμερα.
Γνωρίστηκε με τον Νικόλα ʼσιμο, και συμμετείχε στον πρώτο του δίσκο «Ο Ξαναπές» (1982),ερμηνεύοντας δύο τραγούδια. Ο ʼσιμος ήταν ο δεύτερος άνθρωπος, μετά τον Λοΐζο, που τον επηρέασε αρκετά με την ιδιότυπη προσωπικότητά του.
Το 1984 με την «Διαίρεση» ο καινούργιος ήχος του αποκρυσταλλώνεται. Το 1987 το επαληθεύει με τα «Χαιρετίσματα», με τραγούδια δικά του, του Νικόλα ʼσιμου, της Αφροδίτης Μάνου και του Χρήστου Τόλιου. Από τα μέσα της δεκαετίας του '80, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αρχίζει να εδραιώνεται ως ένας κατ' εξοχήν "συναυλιακός" καλλιτέχνης. Παράλληλα, ηχογραφεί όλα αυτά τα χρόνια ένα πλούσιο ρεπερτόριο τραγουδιών, ενώ στις αρχές Απριλίου του 2009 κυκλοφορεί ο δίσκος "Ουράνια Τόξα Κυνηγώ" όπου ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γράφει πρώτη φορά την μουσική όλων των 12 τραγουδιών του δίσκου του, όπου στιχουργός είναι ο ʼλκης Αλκαίος.
Εισιτήρια προπωλούνται στα δισκοπωλεία «Classic», «Ζυγός» και στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Τιμή Εισιτηρίου: 20EURO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου