ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Καλοκαιρινές Συναυλίες 2009, Απ’ όλα έχει το πανέρι!

Santana

Status Mε 45 χρόνια στο κουρμπέτι της latin rock, ο συμπαθής Carlos Santana περισσότερο ενδιαφέρεται πλέον για φιλανθρωπικές δράσεις παρά για ρηξικέλευθες μουσικές εμπνεύσεις.
Τarget group Η γενιά του Γούντστοκ αγκαλιά με τη γενιά του i-pod, στους ρυθμούς του «Black magic woman».
Κριτικές «Ταξίδι μέσα από τις επιτυχίες» λέγεται η περιοδεία του Santana, ένας τίτλος απόλυτα ξεκάθαρος για το περιεχόμενο των συναυλιών. «Jingo», «Maria», «Corazon Espinado» και τσιριχτές κιθάρες στο φουλ.
Ντεσου Η εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών Εleven, που φέρνει τον Μεξικανό καλλιτέχνη, είναι το καινούργιο επιχειρηματικό project του Ντέμη Νικολαΐδη.
Αθήνα/OΑΚΑ, 8 Ιουλίου, εισιτήρια 50 έως 120 ευρώ (αναλόγως της θέσης), πληροφορίες 211-10.71.011.
--------
Nine Inch Nails

Status ΝΙΝ, δηλαδή ο περιβόητος Trent Reznor με πάνω από 30.000.000 πωλήσεις δίσκων σε όλο τον κόσμο, ένας μουσικός που κατάφερε να μελοποιήσει το θόρυβο, να ενώσει τις κιθάρες με τον ηλεκτρονικό ήχο και να στιγματίσει τον σύγχρονο ροκ ήχο με το αλγεβρικό industrial υβρίδιό του.
Τarget group Oλοι οι ρεμπέτες του alt rock ντουνιά τον Rzenor αγαπούνε, μόλις τον αντικρίσουνε, θυσία θα γεννούνε. Ξέρουν αυτοί.
Κριτικές Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε, ούτε δύο μήνες δεν μείνανε από το συναυλιακό γεγονός της δεκαετίας. Τα λόγια είναι περιττά.
Ντεσου Τη μεγάλη αυτή βραδιά για τη γενιά των '90s έρχεται να συμπληρώσει ως support τo ιστορικό συγκρότημα των Jane's Addiction στην παρθενική του εμφάνιση στην Ελλάδα.
Αθήνα/Θέατρο Βράχων, 20 Ιουλίου, εισιτήρια 40 έως 50 ευρώ (αναλόγως της ημερομηνίας αγοράς), πληροφορίες 210-36.08.366
-----------
Paul Weller

Status Στα 30 χρόνια της καριέρας του με τους The Jam, τους The Style Council και ως σόλο καλλιτέχνης, έχει κυκλοφορήσει πάνω από 20 δίσκους - ο δε πρόσφατος «22 Dreams» πήγε κατευθείαν στο Νο 1 των πωλήσεων της Βρετανίας.
Τarget group Ολο το αφάν γκατέ της δημοσιογραφίας, της μόδας και της καλλιτεχνικής κοινότητας θα ανηφορίσει στους Βράχους (με βέσπα ή χωρίς) για να θαυμάσει μια από τις εμβληματικές φιγούρες της παγκόσμιας ποπ κουλτούρας, με το εξαιρετικό στυλ, από την εποχή των Μods έως και σήμερα στα 50 του.
Ντεσου Ο John Weller, πατέρας του Paul Weller, έφυγε απ' τη ζωή σε ηλικία 77 ετών πριν από λίγες μέρες. Ο John ήταν μάνατζερ του γιου του σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, από τους Jam και τους Style Council μέχρι σήμερα.
Κριτικές Διθύραμβοι και μόνο - πράγμα που κάνει τη μία και μοναδική συναυλία του στην Αθήνα μια από τις πιο σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις της χρονιάς, καθώς δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στη χώρα μας.
Αθήνα/Θέατρο Βύρωνα, 14 Ιουλίου, 35 έως 45 ευρώ (αναλόγως της ημερομηνίας αγοράς), πληροφορίες 210-96.25.105
----------
Scorpions

Status «Still loving you», «Holiday», «Rock you like a hurricane», «Wind of change», «No one like you». Ενα απαράλλακτο song status που μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά και ποτίζει τις μπαλαντοειδείς ρίζες της.
Τarget group Aπενοχοποιημένοι πρώην πάνκηδες, εξαντλημένες executive μεγαλοκοπέλες, παλιμπαιδίζοντες, νοσταλγοί και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.
ΚριτικεςΤο «Scorpions Best» παραμένει το πρώτο σε πωλήσεις άλμπουμ στη χώρα μας και το κοινό που παρακολούθησε τις (συχνές) συναυλίες τους στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ξεπερνά τις 150.000. Ο λαός μίλησε! Ντεσου Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ανοίγει τη συναυλία τους σε Αθήνα και Λάρισα, σε ένα καρμικά διασκεδαστικό line up.
Πειραιάς/Στάδιο Καραϊσκάκη, 6 Ιουλίου, εισιτήρια 35 έως 70 ευρώ (αναλόγως της ημερομηνίας αγοράς και της θέσης), πληροφορίες 210- 72.98.944 Λάρισα/Στάδιο Αλκαζάρ, 8 Ιουλίου, πληροφορίες 2410-535.508-10
------------
Αntony & The Johnsons
Status Με τη σπαρακτική vibrato φωνή του (που «αναμειγνύει» τη Nina Simone, τον Billy McKenzie και τον Bryan Ferry), ο Antony Hegarty αφηγείται μια σειρά από έντονες συναισθηματικά ιστορίες με επιστέγασμα το πρόσφατο «The Crying Light».
Τarget group Εύθραυστες ψυχές, αναποφάσιστα αγόρια, αποφασιστικά κορίτσια, οπαδοί της Κάλλας, απλοί αγνοί μουσικόφιλοι.
Κριτικες Η ανεξίτηλη ανάμνηση της βραδιάς στο Θέατρο Βράχων το 2006 αρκεί. Σπαρακτικός,χιουμορίστας, γήινος (σαν άρτια τέχνη δεν ακούγεται αυτό;).
Ντεσου Οι Antony & The Johnsons θα βρεθούν στη σκηνή μαζί με την 50μελή Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, δίνοντας διαστάσεις οπερατικού μεγαλείου στη βραδιά.
Aθήνα/Θέατρο Βadminton, 29 Ioυνίου, εισιτήρια 40 έως 70 ευρώ (αναλόγως της θέσης), πληροφορίες 210-88.40.600
---------
Deep Purple

Status Οι προπάτορες του hard rock βγάζουν δίσκους από το 1968, με τελευταίο τον «Rapture of the deep» του 2005, ενώ συνεχίζουν ακάματοι να γυρίζουν τον πλανήτη...
Τarget group Μαζί με τους Led Zeppelin και τους Black Sabbath αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους του δεινοσαυρικού ροκ, εκτιμώνται βαθύτατα από το χέβι μέταλ κοινό και άπαντες, καρεκλάδες και ροκάδες, έχουν χύσει ένα δάκρυ με το «Child in time».
Ντεσου Περισσότερο επιθυμία παρά πικάντικη λεπτομέρεια: o Μιχάλης Ρακιντζής θα έπρεπε να παίξει support, τιμής ένεκεν για την παλιά του συνεργασία με τον Ιαν Γκίλαν.
Κριτικες Κανείς δεν μπορεί να πει (ή να γράψει) κακό λόγο για τη μεστωμένη παρέα του Ιαν Γκίλαν. Η συμμετοχή στα live τους παραμένει μια σχεδόν μυσταγωγική εμπειρία - δεν μπορεί να είσαι εκεί κατά λάθος...
Αθήνα/Terra Vibe Park, 22 Ιουλίου, εισιτήρια 40 έως 45 ευρώ (αναλόγως της ημερομηνίας αγοράς),πληροφορίες 210-36.08.366 Θεσσαλονίκη / Μονή Λαζαριστών, 23 Ιουλίου, πληροφορίες 2310-264.880
----------------
Femi Kuti & The Positive Force

Status Ο 47χρονος Femi, γιος του αξεπέραστου Fela Κuti, δεν επισκιάζεται από το όνομα του πατέρα του και ξεδιπλώνει το ταλέντο του μέσα από τζαζ, φανκ και ηλεκτρονικά ακούσματα.
Target Group Κάτι ο σεβασμός στον αποθανόντα πατέρα-θρύλο, κάτι το hype γύρω από την αφρικανική μουσική, το κοινό θα θυμίζει παίκτες επιτραπέζιου παιχνιδιού: από 9 έως 99 ετών.
Ντεσου 13 μουσικοί επί σκηνής με αφρικανικά όργανα και τζαζ διάθεση είναι εντυπωσιακό εφέ από μόνο του.
Κριτικες Ο μέσος ροκ ακροατής δεν πολυενθουσιάζεται από τη συναυλία, αλλά το afrobeat έχει πάρει τα πάνω του και οι μεγαλύτεροι νέοι δημιουργοί (μέχρι και η Εφη Σαρρή) πειθαρχούν στον ήχο της Αφρικής.
Αθήνα/Θέατρο Βράχων, 15 Ιουλίου, εισιτήρια 32 ευρώ (προπώληση), 35 ευρώ (ταμείο), πληροφορίες 210-67.05.711
----------
MGMT
Status Ισως το σημαντικότερο ντεμπούτο του 2008, οι MGMT (διαβάζεται Management) κατάφεραν να φτιάξουν εκπληκτικά τραγούδια -από χορευτική ποπ ώς ηλεκτρονική και ψυχεδελική ροκ- και να εκτιναχθούν σε κάθε top λίστα του 2008.
Τarget Group Είτε είσαι 15 είτε 45, το βασικό συστατικό για να ευχαριστηθείς τις έξαλλες εμφανίσεις του ντουέτου είναι η καλή διάθεση. Οι νέοι γοητεύονται από την ενέργεια, οι παλιότεροι θυμούνται την ψυχεδέλεια απ' όπου οι MGMT εκπορεύονται.
Ντεσου Σπανίζουν στη χώρα μας οι συναυλιακές στιγμές του «εδώ και τώρα» από τη διεθνή σκηνή. Οι MGMT είναι η εξαίρεση.
Κριτικες Τα φτερά, τα μαγιό, τα '60s γυαλιά μάς προετοιμάζουν για μια αναπαράσταση της χρυσής δεκαετίας στη μουσική, με προσθήκη ηλεκτρονικού υπολογιστή για τα ηχητικά εφέ.
Aθήνα/Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, 8 Σεπτεμβρίου, πληροφορίες 210-60.76.200 (τιμές εισιτηρίων δεν έχουν ανακοινωθεί)
--------------
Πηγή: Περιοδικό «Κ»
Των Βάλιας Δημητρακοπούλου, Ανδρέα Ράπτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου