ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Mars Red Sky Godsleep Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 Stage Club, Λάρισα

…..απλά από άλλο Πλανήτη!!!
Μπορεί οι Mars Red Sky να προέρχονται από τη Γαλλία, αλλά ο βαρύς ταξιδιάρικος ήχος τους έχει ήδη βάλει τους φίλους τού ψυχεδελικού stoner σε διαστημική τροχιά, με τον απόλυτα εύστοχο συνδυασμό της fuzz κιθάρας, τού σεισμικού μπάσου και των φευγάτων τυμπάνων, ενώ τα φωνητικά τού Julien Pras έχουν χαρακτηριστεί από τα καλύτερα τού είδους. Οι μέχρι στιγμής κυκλοφορίες τους έχουν αποσπάσει αποκλειστικά αποθεωτικές κριτικές. Επί σκηνής, το trio μοιάζει σαν την πιο σφιχτοδεμένα εκδοχή των Black Sabbath και των Led Zeppelin αν τζάμαραν μέχρι λιποθυμίας σε κάποια έρημο τού Κόκκινου Πλανήτη. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι Γάλλοι psych stoner rockers, MARS RED SKY, για ένα βαρύ, ψυχεδελικά γκρουβάτο ταξίδι, σε ένα ακόμη μοναδικό live που θα τινάξει τα μυαλά μας στον αέρα την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στο Stage Club, παρέα με τους εκρηκτικούς Godsleep ! ! !

Ένα χειμωνιάτικο βράδυ του 2007 ο Julien Pras και ο Jimmy Kinast συναντήθηκαν τυχαία σε ένα κλαμπάκι του Bordeaux για να δούν ένα σόου. Αφού τα είπαν και είδαν και έναν εκπληκτικό ντράμμερ όπως ο Benoit Busser, κατάλαβαν ότι ήταν πλέον έτοιμοι να κάνουν και οι τρεις την μπάντα που θα κατακτούσε τις μουσικες των ονείρων τους. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Julien Pras μόνο ονειρευόταν μια θορυβώδη ψυχεδελική μπάντα με ‘τεράστιες’ κιθαριές. Ακριβώς δίπλα του ο μπασίστας Jimmy Kinast ονειρευόταν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Δεν πήρε πολύ να βρεθούν με τον Benoit και να αρχίσουν αμέσως δουλειά. Μετά από λίγες αλλά παραγωγικές πρόβες οι οποίες έβγαλαν 2 καινουργια κομματια, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Kinast στο μπάσο. Γεμάτοι πάθος από τις μουσικές των ‘70s, με τυφλή λατρεία στις μουσικες των Black Sabbath και των Led Zeppelin, αλλά και πιο πρόσφατες όπως οι Dead Meadows και οι Mars Red Sky ήταν γεγονός. 

Τα υλικά κόλλησαν άψογα εξ αρχής και άρχισαν γρήγορα να γραφουν πολύ και καλή μουσική αφού ο Jimmy και ο Julien μοιράστηκαν τα φωνητικά και γενικότερα δημιουργώντας έναν απόκοσμο ήχο και μια βαριά ατμόσφαιρα που έδωσε το στίγμα τους αλλα και τους όπλισε με την απαραίτητη αυτοπεποιθηση στις πρώτες εμφανίσεις τους στο Bordeaux, κάτι στο οποίο βοήθησε και η ανταπόκριση από τον κόσμο τους. Αποφάσισαν τότε να ηχογραφήσουν και βρέθηκαν σε ένα μαγικό μέρος στην Ισπανία στον πέτρινο και έρημο τόπο του Bardenas. Το 2011, οι Mars Red Sky τελικά κατάφεραν να οργώσουν και να κατακτήσουν τα κλαμπάκια σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, δημιουργώντας ‘έναν πολύ ισχυρό πυρηνα αμετανόητων οπαδών. Μετά ακολούθησε μια πολύ εντυπωσιακή περοδεία στην Γερμανία και την Ολλανδία που τους οδήγησε στο φεστιβαλ Eurockennes 2011 δίπλα σε μουσικούς τιτάνες όπως οι QUEENS OF THE STONE AGE, οι MOTORHEAD και οι  KYUSS LIVE!!! 
Το 2012 έδωσαν το παρών σε πολλά σημαντικά φεστιβάλ του είδους όπως το Roadburn (NL), το Desert Fest του Βερολίνου.

Και οι τρεις τους έχουν δημιουργήσει ένα σύνολο μελωδικού stoner χρησιμοποιώντας πολύ μεγάλο όγκο στον ήχο τους. Το 2012, ό Matgaz  ήρθε στην μπάντα και έκατσε στα τύμπανα σαν να ήταν από την αρχή εκεί. Οι MARS RED SKY πούλησαν και τα 3500 αντίτυπα του πρώτου τους άλμπουμ σε διάφορες γωνιές του πλανήτη και πολλοί από αυτούς που το έχουν ή το έχουν ακούσει το θεωρούν αριστούργημα μεγάλης αξίας, κειμήλιο. Από τότε παίζουν συνεχώς σε φεστιβάλ και περιοδευουν συνεχώς, εχουν παίξει σε εικοσι χώρες, εξ αυτών και η Αμερική, η Αγγλία, και η Σκωτία και τώρα ήρθε και η σειρά της Ελλάδας για πρώτη φορά με πολλούς φανατικούς του είδους να τους περιμένουν διακαώς. Αφού πέρασαν από την ΝότιαΑμερική πριν λίγους μήνες για κάποιες εμφανίσεις αλλά και για ηχογραφήσεις, η μπάντα υπέγραψε με την Ευρωπαϊκη Listenable Records, μέσω της οποίας το εμβληματικό stoner τρίο θα κυκλοφορήσει την νέα του δουλειά την άνοιξη μαζί με ένα 7’’ EP που θα περιέχει την ζωνταν΄η ηχογράφιση της τρομακτικής τους συμμετοχής στο Desertfest 2013 του Λονδίνου. 
Δισκογραφία
Single 7’ Vinyl “Curse” out December 2010
Album CD + Digital “Mars Red Sky” 7” out April 2011 (Emergence Records)
Album LP Vinyl “Mars Red Sky” out November 2011 (Mrs Red Sound)
EP Vinyl “Be My Guide” April 2013 (Mrs Red Sound)
EP “Hovering Satetellites” march 2014 (Mrs Red Sound / Listenable)
New Album April 2014 (Mrs Red Sound / Listenable)
 :
www.facebook.com/marsredskyband 
www.marsredsky.net
Godsleep
Οι Godsleep είναι ένα heavy rock συγκρότημα από την Αθήνα. Η μπάντα σχηματίστηκε το 2010 και στα μέσα του έτους κυκλοφόρησαν ένα promo με 4 κομμάτια,με ένα από αυτά να συμμετέχει σε μια συλλογή με ροκ που κυκλοφορεί από την 272 Records(California). Έχουν πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα.Επισης πηραν μερος στην sold out σκηνή του Freak Valley Festival 2012 και το 2013 πηρανε μερος στα Αquamaria Festival και Yellowstock Festival σε Γερμανια και Βελγιο και μοιραστήκαν τη σκηνή με μπάντες όπως οι Colour Haze , οι My Sleeping Karma, οι Karma to burn, οι Kadavar και οι Mars Red Sky. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο studio, ηχογραφώντας το πρώτο τους full legnth Album πού  αναμένεται μέσα σε αυτό το έτος.

https://www.facebook.com/Godsleepband
Είσοδος κοινού: 21 : 30
Ώρα Έναρξης: 22 : 15
Τιμή Εισιτηρίου : Προπώληση 12€, Ταμείο 15€
Προπώληση Εισιτηρίων: 
Snuff Tobacco Store, Φιλελλήνων 53Α, 2410 531 750
Rock Music Store, Κοραή 34, 2410283919
Πληροφορίες: 6970 936 422
Διοργάνωση : Alive Art Performances

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου