ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Σαν Σήμερα... 8 Απριλίου

1929 Ο μεγάλος Βέλγος τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συνθέτης Jacques Brel (Jacques Romain Georges Brel 1929-1978) γεννήθηκε στο Schaarbeek των Βρυξελλών. Έκανε μεγάλη επιτυχία στην χώρα του αλλά και στη Γαλλία στα τέλη της δεκαετίας του '50, τη δεκαετία του '60 και αρχές '70. Πολλά τραγούδια του μεταφράστηκαν στα Αγγλικά και ερμηνεύτηκαν από καλλιτέχνες όπως οι Ray Charles, Nina Simone, Frank Sinatra, David Bowie, Barbra Streisand, Marc Almond, Natacha Atlas, Joan Baez, Shirley Bassey, Botticelli, José Carreras κ.α. Μεγάλες επιτυχίες του τα τραγούδια "Ne me quitte pas" ("If You Go Away"), "Amsterdam" κ.α.

1963 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός, συγγραφέας, φωτογράφος, ηθοποιός και παραγωγός Julian Lennon (John Charles Julian Lennon) γεννήθηκε στο Λίβερπουλ της Αγγλίας. Είναι ο γιος των Cynthia και John Lennon και το πρώτο παιδί που γεννήθηκε στην "οικογένεια" των The Beatles. Τη δεκαετία του '80 δύο από τα τραγούδια του, τα "Valotte" και "Too Late for Goodbyes" ανέβηκαν στο top 5 του Billboard Hot 100.

1938 Ο μεγάλος Αμερικανός jazz μουσικός Joe Oliver (Joseph Nathan Oliver 1885-1938) γνωστός και ως King Oliver, απεβίωσε σε ηλικία 52 ετών στην Σαβάννα της Τζόρτζια. Υπήρξε μέντορας και δάσκαλος του Louis Armstrong. Έπαιξε μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση του jazz ήχου της σχολής της Νέας Ορλεάνης. Ο King Oliver έπεσε σε κατάθλιψη όταν έχασε τις οικονομίες μιας ζωής από τράπεζα που χρεοκόπησε. Πέθανε φτωχός σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων. Θάφτηκε στο νεκροταφείο Woodlawn του Μπρονξ της Νέας Υόρκης, για να βρίσκεται δίπλα στους μεγάλους της jazz όπως Coleman Hawkins, Lionel Hampton, W. C. Handy, Max Roach και Miles Davis.

1975 Οι Aerosmith κυκλοφορούν το τρίτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο "Toys in the Attic". Είναι το δεύτερο πιο εμπορικό άλμπουμ του συγκροτήματος, οι πωλήσεις του μόνο στην Αμερική ξεπερνούν τα οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα. Γνωστές επιτυχίες του άλμπουμ: "Toys in the Attic", "Walk This Way", "Sweet Emotion" κ.α. Το τραγούδι "Toys in the Attic" είναι ανάμεσα στην λίστα των πεντακοσίων τραγουδιών που διαμόρφωσαν τη Rock and Roll του Rock and Roll Hall of Fame.

1977 Κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία το πρώτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού punk-rock συγκροτήματος The Clash, με τίτλο "The Clash". Στην Αμερική θα κυκλοφορήσει πολύ αργότερα, στις 26 Ιουλίου του 1979, αναθεωρημένη έκδοση η οποία θα περιέχει πρόσθετα αρκετά τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν μετά το '77. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε σε τρία Σαββατοκύριακα το Φεβρουάριο του '77 σε στούντιο της CBS Records στο Λονδίνο. Το "The Clash" θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα punk-rock άλμπουμ όλων των εποχών. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Janie Jones", "Remote Control", "White Riot" κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου