ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Σαν Σήμερα... 20 Ιανουαρίου

1952 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και παραγωγός Paul Stanley (Stanley Harvey Eisen) γεννήθηκε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Είναι ιδρυτικό μέλος, κιθαρίστας και τραγουδιστής του συγκροτήματος KISS. Υπήρξε συνδημιουργός των μεγάλων επιτυχιών του συγκροτήματος όπως τα "Detroit Rock City", "I Was Made for Lovin' You" κ.α.

1965 Ο Αμερικανός DJ Alan Freed (Albert James Freed 1921-1965) απεβίωσε σε ηλικία 43 ετών σε νοσοκομείο στο Palm Springs της Καλιφόρνια από ουραιμία και κίρρωση ήπατος που προκλήθηκε από χρόνιο αλκοολισμό. Ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός και έγινε παγκόσμια γνωστός για την προώθηση αφροαμερικανικής μουσικής σε Αμερική και Ευρώπη. Ήταν γνωστός και ως "Moondog" από ένα ραδιοφωνικό σόου που παρουσίαζε στο WJW με την ονομασία "The Moondog House". Μέσα από τις ραδιοφωνικές εκπομπές και τις συναυλίες που διοργάνωνε, άπλωσε την φήμη του Rock & Roll. Πολλοί υποστηρίζουν πως είναι ο "νονός" της λέξης "Rock & Roll". Η καριέρα του άρχισε να φθίνει όταν κατηγορήθηκε πως "τα έπαιρνε" από τους καλλιτέχνες και τις δισκογραφικές εταιρείες, για να παίζει τους δίσκους τους στο ραδιόφωνο (payola scandal). Είχε επίσης κατοχυρώσει πολλά τραγούδια στο όνομα του για να εισπράττει πνευματικά δικαιώματα. Το Μάρτιο του 2002 οι στάχτες του μεταφέρθηκαν στο μουσείο Rock and Roll Hall of Fame όπου φυλάσσονται μέχρι και σήμερα.

1965 Οι The Byrds ηχογραφούν το τραγούδι "Mr. Tambourine Man" στο στούντιο της Columbia στο Χόλιγουντ του Λος Άντζελες. Έφτασε στην κορυφή του Billboard Hot 100 και των Βρετανικών Singles Chart. Το τραγούδι είχε ηχογραφηθεί για πρώτη φορά από τον Bob Dylan για το άλμπουμ "Bringing It All Back Home".

1977 Ο θρυλικός Βρετανός DJ John Peel παίζει πρώτος στην ραδιοφωνική του εκπομπή τον δίσκο των Pink Floyd με τίτλο "Animals". Το άλμπουμ κυκλοφόρησε επίσημα τρεις ημέρες αργότερα.

1982 Σε μια συναυλία που δίνει ο Ozzy Osbourne, το κοινό πετάει στην σκηνή διάφορα πλαστικά ομοιώματα ζώων. Μια από τις θαυμάστριες του δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο ρίχνει στην σκηνή μια αληθινή νυχτερίδα, την οποία ο Ozzy θεωρεί ψεύτικη και την δαγκώνει... Μεταφέρεται προληπτικά στο νοσοκομείο. "Όχι μόνο ήταν αληθινή αλλά προσπάθησε να με δαγκώσει!" δήλωσε αργότερα ο Ozzy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου