ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Σαν Σήμερα... 28 Μαρτίου

1948 Ο Βρετανός πιανίστας John Evan (John Spencer Evans) γεννήθηκε στο Blackpool του Lancashire Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Jethro Tull από την άνοιξη του 1970 έως και το καλοκαίρι του 1980. Συμμετείχε στις ηχογραφήσεις σε έντεκα συνολικά άλμπουμ του συγκροτήματος και στις συναυλίες φορούσε πάντα λευκό κουστούμι, κίτρινο μπλουζάκι και ροζ-κίτρινη γραβάτα. Άρχισε την καριέρα του σαν μουσικός με το συγκρότημα The Blades στις αρχές της δεκαετίας του '60.

1958 Ο θρυλικός Αμερικανός τραγουδοποιός και μουσικός της Blues W.C. Handy (William Christopher Handy 1873-1958) απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών στην Νέα Υόρκη. Αποκαλείται και "πατέρας των Blues" μιας και έδωσε στην Blues την σύγχρονη μουσική της φόρμα. Γνωστές του δημιουργίες "Memphis Blues" (1909), "St. Louis Blues" (1914), "Beale Street Blues" (1916) κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame το 1970 και το 1993 τιμήθηκε με το Grammy Trustees Award για την συνολική του προσφορά στην μουσική. Το 1969 η κυβέρνηση των Η.Π.Α. τύπωσε προς τιμήν του γραμματόσημο με τον τίτλο "Father of the Blues". 1967 Ο Ιρλανδός τραγουδοποιός Van Morrison ηχογραφεί το τραγούδι "Brown Eyed Girl" στην Νέα Υόρκη. Ήταν το τραγούδι που άνοιξε ουσιαστικά την σόλο καριέρα του τραγουδοποιού, αφήνοντας πίσω του το συγκρότημα του, τους Them. Σύμφωνα με την RIAA (Recording Industry Association of America) είναι ένα από τα 500 πιο εμπορικά τραγούδια του 20ου αιώνα. 1973 Οι Led Zeppelin κυκλοφορούν το πέμπτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Houses of the Holy". Ηχογραφήθηκε σε Μεγάλη Βρετανία και Η.Π.Α. από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο του 1972. Μόνο στην Αμερική, οι πωλήσεις του ξεπερνούν τα έντεκα εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "The Song Remains the Same", "D'yer Mak'er" κ.α. 1986 Περισσότεροι από έξι χιλιάδες ραδιοφωνικοί σταθμοί στον πλανήτη παίζουν την ίδια στιγμή (10:15 a.m. EST) το τραγούδι "We are the World" του supergroup USA for Africa. Είχε κυκλοφορήσει στις 7 Μαρτίου του 1985 με σκοπό να συγκεντρωθεί ανθρωπιστική βοήθεια για την Αφρικανική ήπειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου