ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...24 Νοεμβρίου

1991 Ο μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Freddie Mercury (Farrokh Bulsara 1946-1991) απεβίωσε από επιπλοκές της ασθένειας του AIDS. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Βρετανικό Rock συγκρότημα Queen. Έγραψε δέκα από τις δέκα επτά μεγάλες επιτυχίες τους, μεταξύ αυτών τα "Bohemian Rhapsody", "We Are the Champions" και "Killer Queen". Το όνομα του γράφτηκε, μαζί με των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος, στο Rock and Roll Hall of Fame το 2001. Θεωρούνται από τα πιο εμπορικά συγκροτήματα, με πωλήσεις που ξεπερνούν παγκοσμίως τα 300 εκατομμύρια άλμπουμ. Δημοφιλή τραγούδια τους: "We Will Rock You", "Another One Bites the Dust", "I Want to Break Free", "A Kind of Magic", "I Want It All", "Who Wants to Live Forever", κ.α. Ο Freddie Mercury θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα.


1993 Ο μεγάλος Blues κιθαρίστας και τραγουδιστής Albert Collins (1932-1993) απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών από την ασθένεια του καρκίνου. Αποκαλείται και "The Master of the Telecaster". Επηρέασε πολλούς κιθαρίστες όπως Ronnie Wood, Jimmy Page, Robert Cray, Keith Richards, Jeff Beck, Stevie Ray Vaughan, Gary Moore, B.B. King, Larry Carlton και Eric Clapton.

1961 Ο μεγάλος καλλιτέχνης της Blues Howlin' Wolf φτάνει στην Αγγλία με σκοπό να αρχίσει την πανευρωπαϊκή του περιοδεία από το Λονδίνο. Έχει μόλις κυκλοφορήσει το τραγούδι "Little Baby".

1984 Στις πρώτες θέσεις του US Billboard 200 βρίσκονται τρία πολύ δημοφιλή άλμπουμ, τα "Purple Rain" των Prince and The Revolution στην κορυφή και ακολουθούν ο Bruce Springsteen με το "Born in the U.S.A." και η Tina Turner με το "Private Dancer".

1993 Κυκλοφορεί η συλλογή τραγουδιών των Metallica με τον τίτλο "Garage Inc". Περιέχει διασκευές τραγουδιών όπως τα "Sabbra Cadabra" (Black Sabbath), "Loverman" (Nick Cave), "Whiskey in the Jar" (Thin Lizzy), κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου