ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Διήμερο μουσικής πολυχρωμίας


Ένα μοναδικό φεστιβαλικό σχήμα που εμπεριέχει τις μουσικές και τις αισθήσεις του πραγματικού κόσμου. Δύο ημέρες (30/6 και 1/7) με 9 εξαιρετικούς καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, μοιρασμένα σε δύο σκηνές στον Ιππικό Όμιλο (Γουδή), που φτιάχνουν μια ιδανική μουσική γιορτή με σόουλ, τζαζ, ethnic, r&b, λάτιν, hip hop, out tango, βορειοαφρικάνικο μπλουζ, reggae & dub, ροκ κ.ο.κ. Ο ραδιοφωνικός σταθμός Kosmos 93,6 (σε συνεργασία με τη γνωστή μας On Stage των WOMAD και των Ethnic & Jazz Festivals) στήνει μια πραγματικά μεγάλη πολιτισμική γιορτή με μεγάλους καλλιτέχνες, που γράφουν ιστορία στις μουσικές του κόσμου. Το «α» συμμετέχει στη γιορτή προσφέροντας στους αναγνώστες του 200 εισιτήρια σε προνομιακές τιμές.
Solomon Burke
Εδώ και χρόνια, το ραδιόφωνο Kosmos 93,6 αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες -και αισθητικά άρτιες- πηγές μετάδοσης μουσικής στα ερτζιανά της χώρας μας. Χωρίς παρωπίδες και πάντα με ερευνητική διάθεση, το Kosmos αποτελεί πύλη εισόδου (μας) στις μουσικές του κόσμου - και πολλά από τα ονόματα που σήμερα βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις μας έγιναν γνωστά μέσα από τη συχνότητά του. Είναι λογικό, λοιπόν, στο 1ο Φεστιβάλ του να φιλοξενεί ένα πολύ καλό απόσταγμα από αυτά, με μουσικές που μας γοητεύουν, μας συγκινούν και μας ταξιδεύουν.Feelings Την πρώτη μέρα (30/6), στα δρώμενα δίνει τον τόνο ο θρυλικός Solomon Burke, πραγματικός βασιλιάς του rock 'n' blues και διαχρονικός μύθος στο χώρο της soul. Συγκεκριμένα, ο King Solomon είναι ο μύθος που συνεχίζει (στις μέρες μας) την παράδοση της μαύρης μουσικής από εκεί όπου την άφησαν ο Otis Redding και ο Wilson Pickett - και το κάνει καλύτερα και με μεγαλύτερο πάθος σήμερα απ' ό,τι στα '60s! Η παρουσία του είναι -από μόνη της- ικανή να κινήσει βουνά. Πόσο μάλλον σώματα! Ο Νicola Conte, διάσημος (πια) κιθαρίστας, παραγωγός και DJ από το Μπάρι, είναι το νέο αεράκι στα σαλόνια (lounges) της ευρωπαϊκής και διεθνικής τζαζ. Η ουσία της νέας groovy αντίληψης -αυτής που κάποτε κατανοούσαμε ως acid- αντικατοπτρίζεται πλήρως στις soulful δημιουργίες του Nicola Conte, που σέβονται το παρελθόν και στρέφονται στο μέλλον. Οι δίσκοι -και τα live- του ρουφιούνται απνευστί...H Yasmin Levy τραγουδά μοναδικά τα σεφαραδίτικα και το φλαμένκο, συνδέοντας συγκλονιστικά τις μουσικές της Μεσογείου, από την Ανδαλουσία ως το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Δίνει όμως και εξαιρετικές, «απρόβλεπτες» ερμηνείες, όπως στο θρυλικό «Gracias a la vida» ή στον «Μπαλαμό» του Διονύση Τσακνή. Από τα μεγαλύτερα ταλέντα της σύγχρονης world μουσικής σκηνής.Η Sophie Delila είναι η ταχέως ανερχόμενη ντίβα του σύγχρονου r&b και, σε κάθε εμφάνισή της, δίνει ένα μικρό μάθημα γνήσιας soul αισθητικής και αισθησιασμού - κατά τα πρότυπα των μεγάλων. Σπουδαία φωνή και παρουσία...Τέλος, οι Burger Project ασκούν την ειδικότητά τους - που είναι οι απρόβλεπτες διασκευές παλιών κλασικών ποπ και ροκ επιτυχιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου